Betekenis Tarotkaarten


In de tarot kennen de tarotkaarten een bepaalde structuur en betekenis. Het tarotdeck bestaat uit 78 tarotkaarten en is verdeeld in de zogenaamde 'Grote Arcana' en 'Kleine Arcana'. De Grote Arcana bestaat uit 22 figuurkaarten die symbool staan voor de grote thema's uit het leven; van geboorte tot de dood. De Grote Arcana is het meest symbolische gedeelte van de tarot.

De Kleine Arcana bestaat uit de overige 56 tarotkaarten die de gebeurtenissen van alledag vertegenwoordigen. Ze zijn onderverdeeld in 4 kaartkleuren welke staan voor één van de elementen. Zo staat Staven voor het element 'vuur', Kelken (ook vaak bekers genoemd) voor 'water', Zwaarden voor 'lucht' en Pentakels (welke vaak ook pentagrammen of munten genoemd worden) voor 'aarde'. Ook kun je de tarotkaarten va de Kleine Arcana indelen in 4 zogenaamde figuur- of persoonskaarten; Page, Ridder, Koningin en Koning.


Alle tarotkaarten van de Grote ArcanaStaven - Vuur


Staven in de tarot staan voor het element 'vuur'. De tarotkaarten van Staven duiden op dagelijkse aangelegenheden en de geestdrift waarmee dingen gedaan worden. Staven worden geassocieerd met vele vormen van reizen, communicatie en dagelijkse bezigheden. Het element 'vuur' staat hier voor energie, ondernemingszin, creativiteit en de drang om dingen aan het rollen te krijgen.


Pentakels - Aarde


Pentakels in de tarot; ook wel 'Pentagrammen' of 'Munten' genoemd zijn aan het element 'aarde' gerelateerd. Ze staan voor concrete zaken en de materiële wereld. Deze tarotkaarten hebben een associatie met hulpbronnen. Ze houden verband met onze financiën en met arbeid die geld oplevert. Tevens is er vaak een associatie met verdiensten, uitgaven en besparingen. Ze hebben een sterke betrekking op groei, vooruitgang, zekerheid en winst en verlies.


Kelken - Water


Kelken, ook wel 'Bekers' in de tarot, zijn gerelateerd aan 'water'. Ze worden vaak samen gezien met gevoelens en emotie, zoals in relaties en de liefde, het gezin of de familie. Ze hebben betrekking op gezelschap, comfortabele leefomstandigheden, een fijne werksituatie en vrienden. Vaak duiden 'Kelken' op een creatieve en artistieke ontwikkeling en tonen ze de vraagsteller zijn gevoelens in een bepaalde situatie.


Zwaarden - Lucht


Zwaarden staan in relatie met het element 'lucht'. Ze heersen over het gebied van de geest in de zin van ideeën en zorgen. Ze hebben tevens betrekking op belangrijke beslissingen, teleurstellingen, beperkingen, verliezen en vertragingen. Tevens worden zwaarden vaak geassocieerd met reizen, zowel en de letterlijke als figuurlijke zin. Deze tarotreeks is waarschijnlijk het eenvoudigst te interpreteren op het moment dat ze in verband staat met geestelijke activiteiten.


TarotJouw daghoroscoop:


Huidige maanfase:

Volle maan

Volle maan

De maan staat nu in Maagd en is 14 dagen oud.


Onze consulenten:

Direct bereikbaar op:
0909-7000000

Kijk ook eens bij:

Uitgeverij Koppenhol Gratis proefgesprek

Dagkaart van zaterdag: De dood

Bij het trekken van de kaart de dood gaat het niet over het op handen zijnde sterven van jou. De dood is symbolisch en nodigt je uit om te zien wat er getransformeerd kan worden bij jou. Waarbij de oude gewoonte die je niet meer dient, sterft. De Dood gaat over transformatie van aspecten van jou, zodat het oude gaat en het nieuwe kan komen.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2024 Online Orakels