Tarotkaart Pentakels Koning


Uitleg door Kaartensterren

Trefwoorden


stabiliteit, nuchter, realiteitszin, actief, standvastigheid, trouw, geduld, zinnelijk genot

Korte omschrijving


Realiteitszin is met beide benen op de grond staan en weten wat wel en wat niet haalbaar is. Deze man weet wat hij wil en hij weet ook hoe hij zijn wensen kan realiseren. Hij heeft een aardse instelling, staat dicht bij de natuur en weet er op een fijne manier van te genieten.

Astrologische associatie


Zon in Stier

Element


Aarde


Omschrijving


Pentagrammen Koning belichaamt de mannelijke kant van het element aarde. Hij staat voor ons streven naar bezit, zekerheid en waardevolle voorwerpen. Deze koning representeert onze werkelijkheidszin en ons verlangen naar duurzaamheid.

Doe een kaartlegging met de tarotkaartenAlgemeen


Koning van Pentakels staat voor realiteitszin, zekerheid, tastbaarheid en het streven naar bezit. Deze kaart geeft aan dat je een instelling hebt van “geen woorden, maar daden”. Koning van Pentakels houdt van standvastigheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid (of het vertrouwde). De kaart laat zien dat je doelgericht bent, een goed gevoel hebt voor zaken of gelegenheden die haalbaar zijn en dat je deze ook goed kunt afsluiten. Koning van Pentakels weet dat waardevolle en solide zaken tijd nodig hebben om te ontwikkelen. Je hebt geduld en forceert niets. De kaart kan ook aangeven dat je in het leven van zinnelijk genot houdt en manieren zoekt om hier bevrediging in te vinden.

Liefde


In relaties geeft Koning van Pentakels aan dat je veel waarde hecht aan standvastigheid, betrouwbaarheid en trouw en intimiteit. Dit gaat boven de afwisseling en de uitdaging van het nieuwe. De kaart laat zien dat je een duurzame relatie als doel hebt met bevredigend zinnelijk genot en waarin je jezelf vertrouwd en veilig kunt voelen. Wanneer deze veiligheid, op wat voor manier dan ook, bedreigd wordt kan het een (te) sterke vorm van jaloezie veroorzaken. Koning van Pentakels kan ook aangeven dat je de wens hebt om een gezin te stichten.

Carrière


In je werk geeft Koning van Pentakels aan dat je behoefte hebt aan zekerheid en houdt van degelijkheid en vaste waarden. Dat wat goed is moet ook zo blijven. Je hebt plezier in je werk en beschikt over een goede handelsgeest. Koning van Pentakels is ervaren en heeft een goed instinct om gunstige kansen te zien. Samen met geduld en doorzettingsvermogen heeft hij de kracht om ze te realiseren. Ook heeft hij de kennis en vaardigheid om onzuivere praktijken te doorzien en zodoende af te wijzen.

Alle tarotkaartenTarotJouw daghoroscoop:


Huidige maanfase:

Jonge maansikkel

Jonge maansikkel

De maan staat nu in Tweelingen en is 3 dagen oud.


Onze consulenten:

Direct bereikbaar op:
0909-7000000

Kijk ook eens bij:

Uitgeverij Koppenhol Gratis proefgesprek

Dagkaart van vrijdag: De muur

Als je je nog onvoldoende bewust bent van de muur die je optrekt, biedt hij zich vandaag via deze kaart aan jou aan. Deze kaart nodigt je uit om eens rustig met een gevoel van zachtheid of mededogen jouw eigen muur te bekijken of hem te visualiseren. Teken hem, of beschrijf hem. Het herkennen van je eigen muur bied je veel inzicht in jezelf.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2024 Online Orakels