Tarotkaart Staven IX


Uitleg door Kaartensterren

Trefwoorden


oud zeer, geslotenheid, verwondingen, overdreven voorzichtig, terugvallen

Korte omschrijving


Geslotenheid ontstaat doordat je jezelf overal voor afsluit. Je bent heel erg voorzichtig en houdt alles op afstand. Je hebt nog last van oud zeer en bent nu bang om weer gekwetst te worden.

Astrologische associatie


Venus in conflict met Saturnus

Element


Vuur


Omschrijving


Staven Negen betekent koppigheid en verzet tegenover een situatie of ervaring waardoor we ons bedreigd voelen. Maar vaak hebben we meer last van pijnlijke herinneringen die door deze gebeurtenis worden opgeroepen, dan dat er sprake is van een daadwerkelijke bedreiging.

Doe een kaartlegging met de tarotkaartenAlgemeen


Staven Negen staat voor iemand die ervaring heeft met strijden en voor het gekwetst worden hierbij. Je bent hierdoor op je hoede geworden en staat klaar voor de volgende aanval cq. verdediging. De kaart geeft koppigheid en verzet aan tegenover een situatie of ervaring die je als bedreigend ervaart. Vaak heb je meer last van pijnlijke herinneringen die door deze gebeurtenis worden opgeroepen, dan dat er sprake is van een echte bedreiging. Soms kan het goed zijn om je ervaringen te gebruiken bij het verdedigen van jezelf. Het kan ook goed zijn om dingen eens van een andere kant te bekijken (relativeren) om niet eeuwig in een defensieve houding te blijven steken. Staven Negen kan ook inhouden dat je een keuze hebt gemaakt. Je sluit het verleden daarbij af en doet nu alle moeite om niet terug te vallen in het oude patroon.

Liefde


In relaties is Staven Negen het angstig kind. De kaart geeft aan dat je bang bent om gekwetst te worden of dat oude wonden opnieuw zeer gaan doen. Staven Negen is het panster waarmee je jezelf afschermt zodat je niet geraakt kunt worden door dat wat jou zeer kan doen. Hierdoor kun je helaas ook niet geraakt worden door dat wat jou in het diepst van je hart een goed en heerlijk gevoel geeft. Staven Negen laat hier zien dat je door verdriet verteerd kunt worden, verbitterd kunt raken of vereenzamen als je jezelf afsluit voor alles wat jou innerlijk kan raken. De kaart geeft aan dat openheid waar je bang voor bent geen echte bedreiging voor je is.

Carrière


In je werk staat Staven Negen voor innerlijke weerstand. De kaart geeft aan dat je jezelf verzet tegen vernieuwingen, bepaald werk of tegen andere ontwikkelingen in je werk. Staven Negen kan ook aangeven dat je jezelf door degene, waar je in je werk mee te maken hebt, bedreigd voelt of dat je jezelf verzet om te gaan werken omdat je dat als bedreigend ervaart. Staven Negen geeft aan dat het probleem van je angst dat je bedreigd wordt in jezelf zit. Het is je verleden van eerdere fouten of mislukkingen die je op de situatie van nu projecteert. De kaart geeft aan dat je inmiddels gegroeid bent en er beter tegen op bent gewassen. Staven Negen spoort je aan je angst te overwinnen en oude wonden te genezen.

Alle tarotkaartenTarot • Jennifer

  Jennifer

  Ik help bij vragen of thema´s die steeds terugkeren en om aandacht blijven vragen. Inzichten, antwoorden en duidelijkheid


 • Jeanette

  Jeanette

  Ervaren en bekend Medium en Paragnost. Geen informatie nodig. Alleen naam en leeftijd. Zeer sterk in o.a.Liefde, Relaties, Werk, Dieren en Overledenen


 • Svenja

  Svenja

  Krachtig Helder Voelend Lifecoach, Fotoreader, Kaartlegger, Reiki Master, Aura- en chakrahealer geeft je nieuwe energie en inzichten voor je toekomst.


Jouw daghoroscoop:Huidige maanfase:


Eerste kwartier

Eerste kwartier

De maan staat nu in Leeuw en is 6 dagen oud.


Kijk ook eens bij:


Uitgeverij Koppenhol Gratis proefgesprek

Dagkaart van dinsdag: Ontkenning

Is er iets dat je ontkent ? Ontkenning betekent letterlijk onkenbaar maken, niet willen kennen. Niet willen erkennen dus. Het wonderlijke doet zich voor dat wij mensen denken dat iets er niet meer is als we het ontkennen. Maar het doet wel pijn die innerlijke splitsing waarmee we dat deel van onszelf ontkennen. Ook al zijn we ons misschine niet bewust dat het zo werkt.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2021 Online Orakels