JOUW LAATSTE VERJAARDAG

Wat zegt de tarot voor jou over een bepaald jaar. Ontdek het op basis van jouw laatste verjaardag !

De tarot jaarkaart, die ook wel eens de groeikaart genoemd wordt, laat ons het thema van een bepaald jaar zien.

Wil je een tarot jaarkaart berekenen dan kun je ongeveer net zo te werk gaan als bij de tarot persoonskaart. In plaats van jouw geboortedatum nueem je dan de datum van jouw laatste verjaardag.

Wil je een wat nauwkeurigere tarotlegging dan kun je een hulpkaart gebruiken. Een voorbeeld; bij een bepaalde datum kom je uit bij het getal '16', welke staat voor tarotkaart 'de toren', dan zal jouw groeikaart (1+6 = 7) zijn, welke staat voor 'de zegewagen'. In dit geval kun je tarotkaart '16' (de toren) als hulpkaart beschouwen. Er zullen gevallen zijn waarbij de hulpkaart dezelfde kaart is als de jaarkaart.

De uitleg van deze tarotlegging is dan als volgt. De jaarkaart laat je weten dat er nood is aan een nieuw begin (De Zegewagen), een reden hiervoor kunnen we vinden in het feit dat bepaalde vertrouwde zekerheden ineens niet meer zo vanzelfsprekend lijken te zijn (de toren)


ZELF BEREKENEN

Jouw tarot jaarkaart bereken je door alle cijfers van jouw laatste verjaardag bij elkaar op te tellen. Dit op dezelfde wijze als bij de persoonskaart, maar nu ga je door totdat je 1 getal overhoudt.

Was jouw laatste verjaardag bijvoorbeeld op 2 maart 2017 dan is jouw hulpkaart (0 + 2) + (0 + 3) + (2 + 0 + 1 + 7) = 15 (De Duivel). Jouw groei- of jaarkaart is dan (1 + 5) = 6; tarotkaart De Geliefden.

In dit voorbeeld is het jaarthema de noodzaak om voor dat jaar pal achter jouw keuzes te gaan staan. Dit alles zonder in verleiding te komen om een verkeerd pad te bewandelen !