Tarotkaart Kelken VIII


Uitleg door Kaartensterren

Trefwoorden


pijnlijk vertrek, moeilijk afscheid, nieuwe wegen, loslaten, bezwaard gevoel, vastberaden

Korte omschrijving


Moeilijk afscheid is er voor kiezen om datgene los te laten wat je eigenlijk niet wil opgeven. Je laat dat wat je zo goed kent, het vertrouwde, achter je om nieuwe wegen in te slaan. De nieuwe weg die je inslaat is nog onbekend en je weet niet waar deze naar toe leidt.

Astrologische associatie


Saturnus in verbinding met de Maan

Element


Water


Omschrijving


Bekers Acht is een van de drie 'vertrek-kaarten' van de tarot, en staat voor afscheid nemen met een bezwaard gevoel. We vertrekken uit een omgeving waarin we gewend waren en gaan weg van mensen en dingen die ons na aan het hart liggen.

Doe een kaartlegging met de tarotkaartenAlgemeen


Bekers Acht geeft aan dat je met pijn in je hart vertrekt uit een, voor jou, bekende omgeving. Je hebt bij dit vertrek een bezwaard gevoel. Je verlaat mensen of dingen die van grote betekenis voor je zijn en gaat op weg naar een toekomst waarvan je nog geen zekerheid hebt. De kaart houdt niet in dat je wordt weggestuurd maar dat je er zelf voor gekozen hebt om te gaan, misschien wel omdat je geen andere keus hebt. Bekers Acht is voor je gevoel een extra belasting omdat er twee dingen tegelijk spelen: Je vertrekt met pijn in je hart van dat wat betekenis voor je had en je weet niet waar je naar toe gaat of wat de toekomst je zal brengen.

Liefde


In relaties geeft Bekers Acht aan dat je met pijn in je hart afscheid neemt van personen of vrienden die tot nu toe veel betekenis voor je hebben gehad. Daarbij geeft Bekers Acht ook meteen de onzekerheid aan over wat de toekomst gaat brengen. De kaart staat voor het scheiden van wegen zodat ieder zijn eigen richting in kan slaan. Bekers Acht geeft aan dat het besluit om te vertrekken niet is opgelegd maar dat je hier zelf voor gekozen hebt. Op een andere manier kan Bekers Acht betekenen dat je afscheid neemt van het (droom)beeld dat je had van je partner. Je beseft dan dat de ander niet de droompartner is die je dacht en legt jezelf met bezwaard gevoel neer bij de realiteit, hoe de ander werkelijk is.

Carrière


In je werk geeft Bekers Acht aan dat je afscheid neemt van je werk. Dit kan zijn dat je stopt met het uitoefenen van je beroep of dat je baan ophoudt door sluiting of iets anders. De kaart staat voor afscheid van het werk dat voor jou betekenis had en onzekerheid over wat de toekomst je vanaf nu gaat brengen. Bekers Acht kan ook inhouden dat je bepaalde taken verliest of voor een pijnlijk inzicht dat je bepaalde projecten, plannen of verwachtingen los moet laten.

Alle tarotkaartenTarotJouw daghoroscoop:


Huidige maanfase:

Eerste kwartier

Eerste kwartier

De maan staat nu in Weegschaal en is 8 dagen oud.


Onze consulenten:

Direct bereikbaar op:
0909-7000000

Kijk ook eens bij:

Uitgeverij Koppenhol Gratis proefgesprek

Dagkaart van zaterdag: Vergoeilijken

Als je 'Vergoeilijken' trekt dan is dit misschien een moment om te overwegen wat jij zoals vergoeilijkt. Is er iets in je gedrag waarvoor je geen verantwoordelijkheid wilt dragen ? Want dat is de reden waarom wij dingen vergoeilijken. Of is het een neiging die zicht meer vanbinnen afspeelt ? Let wel; innerlijke negativiteit is minstens zo destructief als uiterlijke.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2024 Online Orakels