Uitleg door kaartensterren.nl

STAGNATIE - VASTZITTEN - OVERDREVEN VOORZICHTIG - VASTHOUDEN - BEZIT - KRAMPACHTIG - VERSTARRING

Vasthouden doe je omdat je gierig bent en niet openstaat voor de ruimte die het leven nodig heeft. Je bent bang voor verandering omdat je denkt dat je datgene kwijtraakt wat je dierbaar is. Juist door de stroom van het leven te stagneren maak je alles kapot. Loslaten wil niet zeggen dat je het meteen kwijt bent. Het maakt ook tijd en ruimte vrij voor jezelf.

Pentagrammen Vier toont een overdreven drang naar zekerheid. De door de kaart gekenmerkte levenshouding heeft iets vijandigs tegenover het leven, omdat we ons tegen de levenstroom willen verzetten en angstvallig vasthouden aan wat we hebben.


ALGEMEEN

Pentakels Vier staat voor een overdreven drang naar zekerheid. Dit kan tot uiting komen in de vorm van een diepgewortelde angst voor verandering, hebzucht en gierigheid. De kaart geeft een houding aan dat je jezelf heel erg inspant om datgene wat je hebt ook vast te houden. Hierdoor verzet je jezelf tegen de natuurlijke stroming van het leven, wat je uiteindelijk zult verliezen. Pentakels Vier laat zien dat je bezig bent om zelf of de situatie te verstarren, wat vaak een aanloop is voor De Toren. De kaart kan in hele enkele gevallen aangeven dat je jezelf juist moet beperken, concentreren en je strak bezig moet houden met dat wat belangrijk is voor je.

Drie kaarten legging

LIEFDE

In relaties staat Pentakels Vier voor een instelling die verandering, en daardoor ook de groei, tegenhoudt. De kaart geeft aan dat je de flexibiliteit en onvoorspelbaarheid van het leven probeert te vervangen door vaste en zelfs starre patronen. Dit is gebaseerd op een diepgewortelde angst om verlaten te worden door de ander. Pentakels Vier laat zien dat iedere relatie uiteindelijk stuk zal gaan wanneer je halsstarrig streeft zekerheid en vaste patronen, in plaats van te vertrouwen in natuurlijke levendigheid.

Tarot van de liefde

CARRIERE

In je werk laat Pentakels Vier zien dat je jezelf vastklampt aan je werk of positie. Je hebt hierbij een starre houding die er voor zorgt dat je, voor jezelf goede ontwikkelingen, tegenhoudt. De kaart geeft aan dat je vast zit in je eigen manier van denken. Je bent niet bereid om dit te veranderen zodat je het werk kunt verruimen. Het hardnekkig vasthouden kan er voor zorgen dat je jezelf fanatiek, maar tevergeefs, verzet tegen verandering terwijl er allang nieuwe manieren zijn. Pentakels Vier staat voor het niet willen toegeven dat de nieuwe manieren jou een onzeker gevoel geven. Je blijft daarom liever vasthouden aan het bekende vertrouwde, ongeacht hoe goed of slecht dit is.

Weg naar jezelf tarotlegging

ASTROLOGISCHE ASSOCIATIE:

Saturnus in het 2e huis

Horoscopen

ELEMENT:

Aarde

Aardemagie orakel

HEEFT PENTAKELS IV JOU VERDER GEHOLPEN ? DEEL HIER JOUW ERVARING !