Uitleg door kaartensterren.nl

DUALITEIT - TWEESTRIJD - TWIJFEL - AFGESLOTEN VAN GEVOEL

Twijfel is het niet kunnen kiezen tussen de mogelijkheden die je hebt. Je kunt niet tot een beslissing komen omdat je geen goede benadering van de situatie hebt. Je probeert alleen met je verstand tot een keuze te komen. Het is beter om je verstand wat meer los te laten. Op deze manier krijgt je gevoel wat meer ruimte zodat alles weer in balans komt.

Zwaarden Twee verwijst naar situaties die door een hardnekkige, knagende twijfel worden gekenmerkt. Werkelijk overtuigd zijn is pas mogelijk wanneer onze inzichten ook door onze gevoelens worden gedragen, en kennelijk zijn we van dat laatste afgesneden.


ALGEMEEN

Zwaarden Twee staat voor situaties waarin je last hebt van hardnekkige twijfel. De kaart laat zien dat je verstandelijk druk bezig bent om tot een duidelijk inzicht te komen, zodat je een goede beslissing kunt nemen. De twijfel van Zwaarden Twee wordt veroorzaakt doordat je alles alleen met je verstand benadert en afgesneden bent van je gevoel, jouw innerlijke stem. Pas als deze twee samen helderheid geven in de inzichten kun je echt overtuigd zijn en een juiste beslissing nemen.

Drie kaarten legging

LIEFDE

In relaties geeft Zwaarden Twee innerlijke verdeeldheid aan. Je zit vol scepsis, wilt of kunt geen helderheid geven of een beslissing nemen waar je volledig van overtuigd bent. De kaart moet op dit gebied als kritisch opgevat worden. Je gebruikt bij de twijfel alleen je verstand om helderheid te krijgen en drukt daarbij jouw innerlijke stem naar de achtergrond. Zwaarden Twee kan, door de verdeeldheid van deze kaart, er voor zorgen dat gevoelens van liefde, vertrouwen en eenheid kapot gemaakt worden.

Tarot van de liefde

CARRIERE

In je werk geeft Zwaarden Twee aan dat je aangekomen bent op een punt waarop je diepgewortelde twijfels hebt over je werk en wat je verder wilt doen. De kaart geeft aan dat je met je verstand analyseert en zoekt naar een oplossing maar jezelf niet echt kunt overtuigen ergens van. Deze twijfel wordt veroorzaakt door weerstand en verzet om naar jouw innerlijke stem te luisteren. Op deze manier krijg je geen duidelijk inzicht en kun je er niet toe komen om overtuigd een beslissing te nemen.

Weg naar jezelf tarotlegging

ASTROLOGISCHE ASSOCIATIE:

Maan in Tweelingen

Horoscopen

ELEMENT:

Lucht

Aardemagie orakel

HEEFT ZWAARDEN II JOU VERDER GEHOLPEN ? DEEL HIER JOUW ERVARING !