Uitleg door kaartensterren.nl

OUD ZEER - GESLOTENHEID - VERWONDINGEN - OVERDREVEN VOORZICHTIG - TERUGVALLEN

Geslotenheid ontstaat doordat je jezelf overal voor afsluit. Je bent heel erg voorzichtig en houdt alles op afstand. Je hebt nog last van oud zeer en bent nu bang om weer gekwetst te worden.

Staven Negen betekent koppigheid en verzet tegenover een situatie of ervaring waardoor we ons bedreigd voelen. Maar vaak hebben we meer last van pijnlijke herinneringen die door deze gebeurtenis worden opgeroepen, dan dat er sprake is van een daadwerkelijke bedreiging.


ALGEMEEN

Staven Negen staat voor iemand die ervaring heeft met strijden en voor het gekwetst worden hierbij. Je bent hierdoor op je hoede geworden en staat klaar voor de volgende aanval cq. verdediging. De kaart geeft koppigheid en verzet aan tegenover een situatie of ervaring die je als bedreigend ervaart. Vaak heb je meer last van pijnlijke herinneringen die door deze gebeurtenis worden opgeroepen, dan dat er sprake is van een echte bedreiging. Soms kan het goed zijn om je ervaringen te gebruiken bij het verdedigen van jezelf. Het kan ook goed zijn om dingen eens van een andere kant te bekijken (relativeren) om niet eeuwig in een defensieve houding te blijven steken. Staven Negen kan ook inhouden dat je een keuze hebt gemaakt. Je sluit het verleden daarbij af en doet nu alle moeite om niet terug te vallen in het oude patroon.

Drie kaarten legging

LIEFDE

In relaties is Staven Negen het angstig kind. De kaart geeft aan dat je bang bent om gekwetst te worden of dat oude wonden opnieuw zeer gaan doen. Staven Negen is het panster waarmee je jezelf afschermt zodat je niet geraakt kunt worden door dat wat jou zeer kan doen. Hierdoor kun je helaas ook niet geraakt worden door dat wat jou in het diepst van je hart een goed en heerlijk gevoel geeft. Staven Negen laat hier zien dat je door verdriet verteerd kunt worden, verbitterd kunt raken of vereenzamen als je jezelf afsluit voor alles wat jou innerlijk kan raken. De kaart geeft aan dat openheid waar je bang voor bent geen echte bedreiging voor je is.

Tarot van de liefde

CARRIERE

In je werk staat Staven Negen voor innerlijke weerstand. De kaart geeft aan dat je jezelf verzet tegen vernieuwingen, bepaald werk of tegen andere ontwikkelingen in je werk. Staven Negen kan ook aangeven dat je jezelf door degene, waar je in je werk mee te maken hebt, bedreigd voelt of dat je jezelf verzet om te gaan werken omdat je dat als bedreigend ervaart. Staven Negen geeft aan dat het probleem van je angst dat je bedreigd wordt in jezelf zit. Het is je verleden van eerdere fouten of mislukkingen die je op de situatie van nu projecteert. De kaart geeft aan dat je inmiddels gegroeid bent en er beter tegen op bent gewassen. Staven Negen spoort je aan je angst te overwinnen en oude wonden te genezen.

Weg naar jezelf tarotlegging

ASTROLOGISCHE ASSOCIATIE:

Venus in conflict met Saturnus

Horoscopen

ELEMENT:

Vuur

Aardemagie orakel

HEEFT STAVEN IX JOU VERDER GEHOLPEN ? DEEL HIER JOUW ERVARING !