Uitleg door kaartensterren.nl

STABILITEIT - NUCHTER - REALITEITSZIN - ACTIEF - STANDVASTIGHEID - TROUW - GEDULD - ZINNELIJK GENOT

Realiteitszin is met beide benen op de grond staan en weten wat wel en wat niet haalbaar is. Deze man weet wat hij wil en hij weet ook hoe hij zijn wensen kan realiseren. Hij heeft een aardse instelling, staat dicht bij de natuur en weet er op een fijne manier van te genieten.

Pentagrammen Koning belichaamt de mannelijke kant van het element aarde. Hij staat voor ons streven naar bezit, zekerheid en waardevolle voorwerpen. Deze koning representeert onze werkelijkheidszin en ons verlangen naar duurzaamheid.


ALGEMEEN

Koning van Pentakels staat voor realiteitszin, zekerheid, tastbaarheid en het streven naar bezit. Deze kaart geeft aan dat je een instelling hebt van “geen woorden, maar daden”. Koning van Pentakels houdt van standvastigheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid (of het vertrouwde). De kaart laat zien dat je doelgericht bent, een goed gevoel hebt voor zaken of gelegenheden die haalbaar zijn en dat je deze ook goed kunt afsluiten. Koning van Pentakels weet dat waardevolle en solide zaken tijd nodig hebben om te ontwikkelen. Je hebt geduld en forceert niets. De kaart kan ook aangeven dat je in het leven van zinnelijk genot houdt en manieren zoekt om hier bevrediging in te vinden.

Drie kaarten legging

LIEFDE

In relaties geeft Koning van Pentakels aan dat je veel waarde hecht aan standvastigheid, betrouwbaarheid en trouw en intimiteit. Dit gaat boven de afwisseling en de uitdaging van het nieuwe. De kaart laat zien dat je een duurzame relatie als doel hebt met bevredigend zinnelijk genot en waarin je jezelf vertrouwd en veilig kunt voelen. Wanneer deze veiligheid, op wat voor manier dan ook, bedreigd wordt kan het een (te) sterke vorm van jaloezie veroorzaken. Koning van Pentakels kan ook aangeven dat je de wens hebt om een gezin te stichten.

Tarot van de liefde

CARRIERE

In je werk geeft Koning van Pentakels aan dat je behoefte hebt aan zekerheid en houdt van degelijkheid en vaste waarden. Dat wat goed is moet ook zo blijven. Je hebt plezier in je werk en beschikt over een goede handelsgeest. Koning van Pentakels is ervaren en heeft een goed instinct om gunstige kansen te zien. Samen met geduld en doorzettingsvermogen heeft hij de kracht om ze te realiseren. Ook heeft hij de kennis en vaardigheid om onzuivere praktijken te doorzien en zodoende af te wijzen.

Weg naar jezelf tarotlegging

ASTROLOGISCHE ASSOCIATIE:

Zon in Stier

Horoscopen

ELEMENT:

Aarde

Aardemagie orakel

HEEFT PENTAKELS KONING JOU VERDER GEHOLPEN ? DEEL HIER JOUW ERVARING !