Uitleg door kaartensterren.nl

GEBREK - ARMOEDE - ONTBERING - CRISIS - TEKORT

Ontbering is het gemis van dat wat je een goed gevoel geeft of gelukkig maakt. Er is van alles te weinig. Je voelt je rot en misdeeld. Je komt terecht op een wankele bodem en kunt op dit moment beter rekening houden met een schraal resultaat. Als je goed kijkt zie je dat er warmte en hulp wordt geboden.

Pentagrammen Vijf is de kaart die crisis vertegenwoordigt. Ontbering en onzekerheid. Ze staat voor een periode van benauwenis in ons leven, waarin we ons vaak alleen en diep ellendig kunnen voelen. Ze symboliseert daarmee de benauwenis die in elke groeicrisis besloten ligt, wanneer we vertrouwd terrein prijsgeven en ons zullen gaan richten op nieuwe uitdagingen.


ALGEMEEN

Pentakels Vijf geeft aan dat je te maken hebt met armoede, ontberingen, onzekerheid of in een crisis zit. Je voelt jezelf ongelukkig, alleen en ellendig. De kaart laat zien dat er van alles te weinig is. Het heeft niets te maken met echte verliezen maar laat eerder zien dat je onzeker en bang bent dat de wankele bodem onder je voeten wegvalt. Toch laat de kaart ook zien dat, als je om je heen kijkt, er hulp en warmte is. Pentakels Vijf geeft aan dat deze angst en onzekerheid normaal zijn en bij een groeiproces horen. Het is eng om het vertrouwde en zekere los te laten om nieuwe grotere doelen na te streven.

Drie kaarten legging

LIEFDE

In relaties staat Pentakels Vijf voor eenzaamheid en ontbering. Je hebt een ellendig gevoel, denkt dat niemand van je houdt, voelt jezelf minderwaardig en in enkele gevallen ben je wanhopig. Er is te kort aan liefde, warmte en intiem samenzijn. De kaart geeft aan dat je moet kijken naar een ommekeer in je patronen en structuren om een nieuwe vorm in de relatie te brengen. Wanneer Pentakels Vijf een crisis in de relatie aangeeft hoef je er niet van uit te gaan dat deze ook op een mislukking uitloopt. Het is een periode van beklemmende gevoelens en te kort van alles die, wanneer deze doorstaan wordt, elke relatie sterker maakt.

Tarot van de liefde

CARRIERE

In je werk geeft de kaart aan dat je problemen hebt die te maken kunnen hebben met je plannen, zaken, onderhandelingen of de zekerheid van je baan. De kaart laat de angst zien voor verliezen en financiële tegenslag, het zakken voor een examen of angst voor de zekerheid van je bestaan. Pentakels Vijf geeft vaak een verandering van werk aan waardoor je een veilige positie op moet geven voor grotere opgaven en risico’s. Dit gaat gepaard met gevoelens van angst en onzekerheid die heel normaal zijn in deze groeiprocessen. Hier betreft het meer een benauwd gevoel dan dat er daadwerkelijk tegenslag is. Evt. kan de kaart aangeven dat je de stap maakt naar een zelfstandige baan.

Weg naar jezelf tarotlegging

ASTROLOGISCHE ASSOCIATIE:

Saturnus in het 2e huis

Horoscopen

ELEMENT:

Aarde

Aardemagie orakel

HEEFT PENTAKELS V JOU VERDER GEHOLPEN ? DEEL HIER JOUW ERVARING !