Uitleg door kaartensterren.nl

PLOTSELING - DOORBRAAK - INEENSTORTING - ONTSTELTENIS - DONDERSLAG BIJ HELDERE HEMEL - INGRIJPENDE VERANDERING VAN OUDE PATRONEN - BEVRIJDING

Doorbraak is soms nodig, patronen zijn vastgeroest en geven geen ruimte meer voor groei en nieuwe ontwikkeling.

De Toren geeft aan dat we ons ergens zeker van waanden maar dat de muren van ons bouwwerk plotseling gaan wankelen. Het kan om onze overtuigingen gaan, maar ook om onze zekerheden op gebied van werk, of -niet in de laatste plaats- te maken hebben met onze persoonlijke relaties en vriendschappen. In alle gevallen toont De Toren ons dat deze zaken ons zekerheid hebben gegeven maar dat we ze nu ontgroeid zijn. Vaak zijn het verassende voorvallen of gedachteflitsen die het oude uiteen laten vallen. In eerste instantie kunnen we dat als vreselijk ervaren, maar als we de eerste schok te boven zijn merken we opgelucht van oude ballast bevrijd te zijn. Op het vlak van werk kan deze kaart duiden op ontslag of op het ineenstorten van een onderneming. In relaties kan De Toren ook duiden op het vallen van de muur die we angstvallig om ons heen hadden gebouwd zodat we plotseling tot in het diepst van onze ziel worden geraakt.


ALGEMEEN

De Toren staat voor heftige onverwachte gebeurtenissen, verwoesting en bevrijding. De kaart staat voor de zekerheid die je denkt te hebben. Plotseling, uit het niets, worden deze zekerheden onder je voeten uit geslagen en komt alles op los zand te staan. Het kan gaan om gedachtenflitsen, overtuigingen, inzichten, zekerheden op het werk of in relaties en vriendschappen. De kaart geeft aan dat situaties “te klein” zijn geworden voor je. Het is moeilijk om zekerheden op te geven en te kiezen voor verandering, ook als dit dringend nodig is. De Toren zorgt met een heftige schok dat alles open wordt gebroken. De doorbraak wordt in eerste instantie gezien als bedreigend omdat je zekerheden oplossen. Als je eenmaal gewend bent aan de nieuwe situatie komt er opluchting. Je ziet dan in dat deze schok nodig was en je van oude ballast heeft bevrijd.

Drie kaarten legging

LIEFDE

In relaties geeft De Toren aan dat de veilige muur die je om jezelf heen hebt gebouwd plotseling wordt weggeslagen. Je wordt door een heftige schok in het diepst van je ziel geraakt. De kaart kan staan voor een ommekeer wanneer je te veel vast wilt houden aan zekerheid. Hierdoor kan het zijn dat je jezelf vastklampt aan een relatie die eigenlijk niet meer goed is voor je. De Toren kan ook aangeven dat je jezelf verstopt achter een gedrag van koelheid en starheid en nu plotseling jezelf openstelt voor een relatie.

Tarot van de liefde

CARRIERE

In je werk kan De Toren staan voor het ineenstorten van datgene wat je hebt op gebouwd. Dit kan bijv. een loopbaan zijn, een onderneming of een project. De Toren doet dit op een ingrijpende manier en kan staan voor het krijgen of zelf nemen van ontslag. De kaart zorgt er voor dat verstikkend werk of het te star vasthouden van zekerheid opengebroken wordt. Je werk en omgeving wordt dan levendiger en vrijer zodat je jezelf beter kunt ontplooien. Zodra je van de heftige schok hersteld bent komt er een zucht van verlichting dat je bevrijd bent en dat het dringend nodig was.

Weg naar jezelf tarotlegging

HEEFT DE TOREN JOU VERDER GEHOLPEN ? DEEL HIER JOUW ERVARING !