Uitleg door kaartensterren.nl

TRANSFORMATIE -LOSLATEN - AFSCHEID - VERLOSSEN - HET OUDE EN HET NIEUWE

Transformatie is de totale verandering die er voor zorgt dat het oude nooit meer kan zijn en er alleen nog maar ruimte is voor het nieuwe. Dit kan niet zonder dat er een, soms zeer pijnlijk of ingrijpend, afscheid aan vooraf is gegaan. Deze verandering kan je ook verlossen van dat wat misschien allang niet meer goed was.

De Dood betekent afscheid, het loslaten van iets. Dit kan een bevrijdend einde zijn, maar kan ook met pijnlijke ervaringen gepaard gaan. Ten onrechte behoort De Dood tot een van de meest gevreesde kaarten. Krishnamurti zei: "We hebben leven van sterven gescheiden en de interval tussen beide is vrees. Men kan niet leven zonder te sterven." Deze kaart dringt erop aan dat we afscheid van iets moeten nemen en ons innerlijk leeg moeten maken voor het nieuwe dat op ons wacht. Op het niveau van bewustzijn duidt De Dood op het einde van een ontwikkelingsproces zodat we nu onze oude levensbeschouwing prijs zullen moeten geven. Het gaat hierbij om instellingen en overtuigingen die niet wezenlijk van onszelf zijn maar ooit zonder nadenken zijn overgenomen. Op het vlak van persoonlijke relaties duidt deze kaart eveneens op een afscheid, we zouden moeten proberen onze metgezel te danken voor de gezamenlijk doorgebrachte tijd.


ALGEMEEN

De Dood betekent afscheid of het einde van iets. Dit kan gepaard gaan met pijnlijke ervaringen maar kan ook heel bevrijdend zijn. De Dood staat altijd voor het natuurlijk einde en geeft daarmee aan dat het tijd is om iets los te laten. De kaart maakt de weg vrij voor het nieuwe dat gaat komen. De Dood staat voor transformatie en verandering. Dit kan ook te maken hebben met het loslaten van overtuigingen die je hebt overgenomen. Er komt dan ruimte waarin je eigen meningen gaat vormen.

Drie kaarten legging

LIEFDE

In relaties staat De Dood voor het einde van een ontwikkelingsfase die samen kan gaan met het afscheid van een partner. Ook al is het afscheid pijnlijk, je kunt er niet aan ontkomen. De kaart kan ook inhouden dat er een transformatie in een bestaande relatie komt. Oude opvattingen en gedragingen veranderen zo veel dat beide partners de ander als totaal nieuw gaan zien.

Tarot van de liefde

CARRIERE

In je werk betekent De Dood het einde van dat waar je mee bezig bent. De kaart geeft aan dat je afscheid neemt van je taken en positie en je innerlijk leeg maakt. Je staat dan open voor het nieuwe dat op je wacht. Het is hierbij niet goed om te snel je aandacht op het nieuwe te richten. Belangrijk is om het oude op een goede manier af te sluiten.

Weg naar jezelf tarotlegging

HEEFT DE DOOD JOU VERDER GEHOLPEN ? DEEL HIER JOUW ERVARING !