uruz

kracht, energie, een wilde stier

Deze rune kan zowel rechtop als omgekeerd worden getrokken. Dit is de omgekeerde


ALGEMEEN

Uruz geeft aan dat je moet werken aan je innerlijke kracht. Je eigen geestkracht bepaalt voor een groot deel je gezondheid. Teleurstelling dat het niet makkelijk is moet leiden tot doorzettingsvermogen.

LIEFDE

Veel nieuws hoef je op dit moment in de liefde niet te verwachten. Uruz omgekeerd geeft teleurstelling aan en alleen een lach en een vrolijk gemoed, gebaseerd op optimisme en vertrouwen in een betere toekomst zal deze periode snel voorbij laten gaan.

WERK

Met het werk en de financiele situatie gaat het, hoe hard je ook probeert, in deze periode niet beter. Het zou goed kunnen zijn om eens aan alternatieven voor je huidige werk te denken. Daarvoor zul je je doorzettingsvermogen hard nodig hebben, want het lijkt wel of alles tegenzit.

De oeros 'Uruz' stond bekend om zijn snelheid en kracht. Uruz staat daarom bekend als de rune voor de krijgers, dit vanwege de vaardigheid die benodigd is om op een oeros te jagen. Deze rune staat voor een periode van geestelijke groei, zelfbewustzijn en verandering. Het staat voor een overgangsfase die te interpreteren is als verlies maar waar juist nieuwe kansen liggen voor de toekomst. Soms is het noodzakelijk om dingen los te laten.

Betekenis van runesteen uruz

DE LINK MET TAROT EN ASTROLOGIE

Runen kun je relateren aan andere orakels en symbolische talen zoals het tarot en de astrologie. Je trok de 'uruz'-rune die overeenkomsten heeft met de 'De-hogepriesteres' in het tarotspel. Ook is 'uruz' gelinkt met het astrologische teken 'stier' en 'Pluto'

TAROTKAART:

De-hogepriesteres

de-hogepriesteres

ASTROLOGIETEKEN:

stier