Runesteen Dagaz


de dag, verandering, de doorbraak

Algemeen


Dagaz staat voor transformatie. Er komt een nieuwe en positieve wending in je situatie. Dagaz staat voor een nieuwe periode en verandering van de huidige situatie. Dit alles in positieve zin. Wordt alleen niet nonchalant, goed voor jezelf zorgen blijft altijd van belang.

Liefde


Dagaz geeft een doorbraak in de relatiesfeer aan. Dit is een heel positieve rune die voor grote transformaties staat. Veel kracht en vernieuwing. Een gevoel van intens geluk.

Werk


Er komt een doorbraak in je werk en je financiele situatie keert zich helemaal ten goede. Er gaat veel veranderen en je voelt je goed in je vel zitten. Je kunt vertrouwen in de toekomst hebben maar wordt niet te gemakkelijk, daarmee zou je weer veel ongedaan maken.

Deze rune staat voor verlichting en duidelijkheid. Je laat een donkere tijd achter en er breekt een periode van verlichting aan. Je kan je ervaring hebben dat je leven een andere kant opgaat maar juist nu is het daar de aangewezen tijd voor. Ook al moet je een sprong in het diepe wagen; je moet er vertrouwen in hebben dat alles in orde komt. Een succesvolle afsluiting van een fase van ontwikkeling die van grote invloed is op de rest van je leven.


De link met tarot en astrologie


Runen kun je relateren aan andere orakels en symbolische talen zoals het tarot en de astrologie. Je trok de 'Dagaz'-rune die overeenkomsten heeft met de 'Gematigdheid' in het tarotspel. Ook is 'Dagaz' gelinkt met het astrologische teken 'de Zon in conjunctie met Pluto' en halve_maan.


Dagkaart van woensdag: De impuls

Als je 'Impuls' trekt kan het zijn dat je je spontane impuls volgt waardoor je volledig in het leven kan staan en in je kracht. Het kan ook zijn dat de kaart je uitnodigt om je meer op je spontane impuls te richten, je erdoor te laten leiden. Maar let op; je spontane impuls is niet hetzelfde als impulsiviteit. De impuls is de inspiratievonk die het leven richting geeft.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2022 Online Orakels