Runesteen Eihwaz


de taxusboom, loutering, ernst

Algemeen


Mocht je problemen hebben met je gezondheid en je trekt Eihwaz dan zou je kunnen zeggen dat het leed reeds half geleden is. Eihwaz staat namelijk voor veerkracht tijdens moeilijke perioden.

Liefde


Je zit middenin een gespannen periode, maar je hebt de veerkracht om daar niet het slachtoffer van te worden. Laat het over je komen en je zult merken dat je een totaal andere toekomst tegemoet gaat.

Werk


Je zit nu waarschijnlijk in een situatie waarin je tegen je zin beslissingen moet nemen of je verdedigen tegen de beslissing van anderen. Realiseer je dan dat je voldoende veerkracht hebt om de strijd aan te gaan.

Eihwaz betekent 'taxusboom' en werd gezien als poort tot een andere wereld en als bewaarder van wijsheden. Daarom ook staat deze rune als je sjamaanrune bekend omdat werd geloofd dat sjamanen de mogelijkheid bezaten om naar andere werelden te reizen. Eihwaz laat je zien dat je soms problemen nodig hebt om tot een juiste oplossing te komen waardoor je in staat zal zijn om situaties die het leven aangenamer maken te creeeren voor jezelf.


De link met tarot en astrologie


Runen kun je relateren aan andere orakels en symbolische talen zoals het tarot en de astrologie. Je trok de 'Eihwaz'-rune die overeenkomsten heeft met de 'De Gehangene' in het tarotspel. Ook is 'Eihwaz' gelinkt met het astrologische teken 'Pluto' en schorpioen.


Dagkaart van donderdag: Vergoeilijken

Als je 'Vergoeilijken' trekt dan is dit misschien een moment om te overwegen wat jij zoals vergoeilijkt. Is er iets in je gedrag waarvoor je geen verantwoordelijkheid wilt dragen ? Want dat is de reden waarom wij dingen vergoeilijken. Of is het een neiging die zicht meer vanbinnen afspeelt ? Let wel; innerlijke negativiteit is minstens zo destructief als uiterlijke.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2023 Online Orakels