Runesteen Isa


stilstand, frustratie, obstakels

Algemeen


Isa staat voor ijs, voor stilstand. Neem jezelf in acht. Je bent in een fase van niets kunnen doen beland. Isa geeft stilstand aan. Deze rune staat voor kou die aan warmte voorafgaat. Voor getijden in ons leven, maar ook voor het ik, ik kan. Ik kan en ik ben krachtig. Ik kan deze periode aan.

Liefde


Als je Isa trekt voor de liefde, geeft dat een periode van alleenzijn aan. Je kunt nu niets forceren. De tijd is niet gunstig voor je wil. Zoals je door de winter heen moet zo moet je door deze periode heen. Wetend dat het voorjaar zeker weer komt.

Werk


Je kunt nu beter niets ondernemen. Er is een periode van stilstand aangebroken en je wil kan daar niets aan veranderen. Je moet deze periode in acht nemen en veilig stellen wat je bereikt hebt. De tijd voor verandering komt vanzelf.

Isa (ook wel is of isaz) vertegenwoordigd een status quo of een periode van inactiviteit. Deze rune verlangt een tijdelijk loslaten van je verlangens van ego. Laat je meedrijven in de stroom van het leven en werk mee in stilte en bescheidenheid dan zul je de juiste beweging vanzelf oppakken en nieuwe mogelijkheden ontdekken. Je vastbijten in de materie of stug doorgaan zal geen zin hebben daar je dan geen contact maakt met die diepere laag die de basis heeft gevormd voor deze periode.


De link met tarot en astrologie


Runen kun je relateren aan andere orakels en symbolische talen zoals het tarot en de astrologie. Je trok de 'Isa'-rune die overeenkomsten heeft met de 'De Kluizenaar' in het tarotspel. Ook is 'Isa' gelinkt met het astrologische teken 'de Maan' en maan.


Dagkaart van dinsdag: Karma

Als je de Karma-kaart trekt kan het zijn dat je misschien worstelt met het begrip Karma. Ben je bang om fouten te maken uit angst voor straf ? Of denk je dat het niet uitmaakt wat je doet ? Karma bestaat uit verantwoordelijkheid en herinnering. Karma los je in door verantwoordelijkheid te nemen voor je karmische fouten door ze werkelijk bewust te worden.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2023 Online Orakels