Runesteen Gebo


verbintenis, vreugde, geschenk

Algemeen


Gebo geldt als de rune van partnerschap. In het algemeen zegt deze rune dat je, om te slagen, de samenwerking moet zoeken, maar dan wel een samenwerking die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen en vrijheid van handelen.

Liefde


Als je een partner hebt is de relatie er een om zuinig op te zijn. Dat kan als je elkaar vrijheid en wederzijds begrip schenkt. Heb je geen partner stel je dan open, de tijd is gunstig.

Werk


Je wordt nu geconfronteerd met de mogelijkheid om samen te werken. Overweeg deze mogelijkheid en kijk of dit werk voldoende garantie geeft om je creativiteit te gebruiken. Voor jou is het goed.

Gebo, ook wel gibo genoemd, staat voor generositeit en spirituele geschenken. Het staat symbool voor samenwerking en vriendschap. Gebo raadt je aan om alleen gelijkwaardige relaties te beginnen met respect voor de vrijheid en de zelfbeschikking van een ander.


De link met tarot en astrologie


Runen kun je relateren aan andere orakels en symbolische talen zoals het tarot en de astrologie. Je trok de 'Gebo'-rune die overeenkomsten heeft met de 'De Geliefden' in het tarotspel. Ook is 'Gebo' gelinkt met het astrologische teken 'Venus' en vissen.


Dagkaart van donderdag: Vergoeilijken

Als je 'Vergoeilijken' trekt dan is dit misschien een moment om te overwegen wat jij zoals vergoeilijkt. Is er iets in je gedrag waarvoor je geen verantwoordelijkheid wilt dragen ? Want dat is de reden waarom wij dingen vergoeilijken. Of is het een neiging die zicht meer vanbinnen afspeelt ? Let wel; innerlijke negativiteit is minstens zo destructief als uiterlijke.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2023 Online Orakels