Runesteen Hagalaz


tegenslagen, verstoring, verandering

Algemeen


Hagalaz staat voor verstorende krachten, verandering maar ook inventiviteit. Je voelt grote onzekerheid. Je bent daarover misschien in de war en weet niet wat te doen. Maar Hagalaz is de grote wakkerschudder en leert je door de schok om inventief te worden. Je gaat met vernieuwde moed aan de slag en ontdekt de juiste weg.

Liefde


Er ontstaan nieuwe situaties in de liefde. Dat kan ook voor een eventuele partner gelden. Hagalaz is de rune van de grote verandering. Er komt in ieder geval een nieuwe periode in je leven waarin veel anders wordt dan je nu gewend bent.

Werk


Je bent toe aan vernieuwing. Hagalaz geeft een totale ommekeer aan, maar blijf er wel bij en houdt overzicht op de te komen situatie. Realiseer je dat je in je geest al toe was aan verandering. Alleen de manier waarop de dingen gebeuren kunnen in eerste instantie schokkend zijn.

Hagalaz of haglan is de weerrune. De betekenis van deze rune wordt regelmatig uitgelegd als uitdaging of als niet te controleren, interne en externe krachten. Het is de rune van de verstorende krachten van de natuur die ons dwingen ons aan te passen aan de veranderingen die zich kunnen voordoen. Veel invloed hebben we niet op deze invloeden en het is het beste om je aan te passen aan de situatie. Als je een flexibele instelling hebt en de gebeurtenissen weet te accepteren zul je er minder hinder van ondervinden.


De link met tarot en astrologie


Runen kun je relateren aan andere orakels en symbolische talen zoals het tarot en de astrologie. Je trok de 'Hagalaz'-rune die overeenkomsten heeft met de 'De Wereld' in het tarotspel. Ook is 'Hagalaz' gelinkt met het astrologische teken 'Uranus' en waterman.


Dagkaart van zaterdag: Vergoeilijken

Als je 'Vergoeilijken' trekt dan is dit misschien een moment om te overwegen wat jij zoals vergoeilijkt. Is er iets in je gedrag waarvoor je geen verantwoordelijkheid wilt dragen ? Want dat is de reden waarom wij dingen vergoeilijken. Of is het een neiging die zicht meer vanbinnen afspeelt ? Let wel; innerlijke negativiteit is minstens zo destructief als uiterlijke.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2024 Online Orakels