Runesteen Naudhiz


noodzaak, behoefte, dwang

Algemeen


Je hebt vragen over je (geestelijke) gezondheid. Je bent bang dat deze niet goed is. Maar door te accepteren heb je al veel gewonnen. Verzet maakt een toestand vaak erger. Nauthiz is de rune van de noodzakelijke verandering die ondergaan moet worden. Maar je komt er sterker uit tevoorschijn.

Liefde


Het gaat op het moment niet zoals je zou willen. Je gaat de verdediging in. Maar dat is niet nodig. Er gebeurt toch wat gebeuren moet en een trots opgeheven hoofd doet wonderen.

Werk


Je weet niet of de veranderingen die in de lucht zitten positief zullen uitpakken of niet. Nauthiz geeft aan dat er in ieder geval veranderingen komen die niet tegen te houden zijn. Verdediging daartegen schuilt in het ondergaan. Verzet zal niet helpen. Deze verandering is noodzakelijk.

Deze rune die ook wel geschreven wordt als naudiz of nauthiz staat voor zelfontplooiing. Naudhiz vertelt ons dat de behoeften die iemand heeft vervult kunnen worden mits daar aan gewerkt wordt. Mislukkingen of vertragingen kunnen mogelijk worden aangekondigd door deze rune. Dit omdat Naudhiz ons in contact brengt met onze schaduwkant. Ook laat deze rune ons de gebieden in ons leven zien die qua groei onderontwikkeld zijn en waaraan dient gewerkt te worden.


De link met tarot en astrologie


Runen kun je relateren aan andere orakels en symbolische talen zoals het tarot en de astrologie. Je trok de 'Naudhiz'-rune die overeenkomsten heeft met de 'De Duivel' in het tarotspel. Ook is 'Naudhiz' gelinkt met het astrologische teken 'Saturnus' en steenbok.


Dagkaart van donderdag: Vergoeilijken

Als je 'Vergoeilijken' trekt dan is dit misschien een moment om te overwegen wat jij zoals vergoeilijkt. Is er iets in je gedrag waarvoor je geen verantwoordelijkheid wilt dragen ? Want dat is de reden waarom wij dingen vergoeilijken. Of is het een neiging die zicht meer vanbinnen afspeelt ? Let wel; innerlijke negativiteit is minstens zo destructief als uiterlijke.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2023 Online Orakels