Runesteen Mannaz


mens, intelligentie, het zelf, ego

Algemeen


Mannaz staat voor het zelf, en zelfontplooiing. Hou je geloof in eigen kracht en werk vol zelfvertrouwen door aan jezelf. Je (geestelijke) gezondheid zal er wel bij varen.

Liefde


Je ervaart een eenzaamheid die noopt tot zelfinzicht. Je ontdekt dat je alleen gelukkig in de liefde kunt zijn als je gelukkig met jezelf bent. Deze ontdekking zal een eind maken aan een lange innerlijke zoektocht.

Werk


Je wordt nu geconfronteerd met het probleem dat je je werk niet naar wens kan doen. Mannaz geeft aan waar het probleem zit, namelijk bij jezelf. Deze rune zegt dat je bij jezelf na moet gaan wat je wilt en of dit binnen je mogelijkheden ligt. Zelfonderzoek is daarbij een eerste vereiste.

Mannaz wordt gezien als je vertegenwoordiger van onszelf; van de mensheid. In zware tijden toont Mannaz dat hulp nabij is maar ook dat de problemen vaak voortkomen uit onszelf en daarom ook door onszelf opgelost moeten worden. Mannaz symboliseert de kwaliteiten die we als mense bezitten en die ons onderscheiden van andere wezens. Deze rune moedigt je aan om aansluiting te zoeken bij gelijkgestemden voor raad of hulp of om adviezen in te winnen van een deskundige.


De link met tarot en astrologie


Runen kun je relateren aan andere orakels en symbolische talen zoals het tarot en de astrologie. Je trok de 'Mannaz'-rune die overeenkomsten heeft met de 'De Magiër' in het tarotspel. Ook is 'Mannaz' gelinkt met het astrologische teken 'Venus' en jupiter.


Dagkaart van zaterdag: Wijsheid

Als de kaart 'Wijsheid' jou vandaag ten deel valt mag je jouw wijsheid omarmen. Je bent een mooi mens. Het kan ook een uitnodiging zijn om de wijsheid die je bezit meer ruimte te geven. Dus; je bent wijs, accepteer het en wees het ! Maar trap niet in de valkuil te wijste te moeten zijn !

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2022 Online Orakels