Runesteen Elhaz


bescherming, verdediging, innerlijke kracht

Algemeen


Algiz is de rune waar het vredesteken op gebaseerd is. De rune staat voor bescherming en voor het mannelijk en vrouwelijk principe. Algiz vraagt je om je emoties onder controle te houden om voor een stabiele situatie te zorgen. Denk eerst rustig na voor je kwaad wordt en besef dat je altijd geestelijke bescherming geniet.

Liefde


Algiz is de rune die naar de hemel reikt en het geestelijk welzijn ontwikkelt. Deze rune geeft aan dat je je emoties moet leren beheersen om in de liefde de juiste keuze te kunnen maken. Weet dat je beschermd wordt.

Werk


Je moet goed voor- en nadelen tegen elkaar afwegen voor je een beslissing neemt. Je zult door goed over je kansen na te denken een juiste beslissing nemen. Algiz beschermt je hierbij.

Elhaz, ook wel bekend als 'algiz' wat eik betekent symboliseert de wereldboom en stelt bescherming voor. Je maakt een tijd van volheid door waarbij er zich meerdere mogelijkheden presenteren om je leven meer kleur en inhoude te geven. Je emoties heb je onder controle en je staat met beide benen stevig op de grond zodat je niet alleen jezelf beschermd maar tevens de mensen in je nabije omgeving die je aan het hart gaan.


De link met tarot en astrologie


Runen kun je relateren aan andere orakels en symbolische talen zoals het tarot en de astrologie. Je trok de 'Elhaz'-rune die overeenkomsten heeft met de 'De Maan' in het tarotspel. Ook is 'Elhaz' gelinkt met het astrologische teken 'Jupiter in conjunctie met Venus' en kreeft.


Dagkaart van donderdag: Vergoeilijken

Als je 'Vergoeilijken' trekt dan is dit misschien een moment om te overwegen wat jij zoals vergoeilijkt. Is er iets in je gedrag waarvoor je geen verantwoordelijkheid wilt dragen ? Want dat is de reden waarom wij dingen vergoeilijken. Of is het een neiging die zicht meer vanbinnen afspeelt ? Let wel; innerlijke negativiteit is minstens zo destructief als uiterlijke.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2023 Online Orakels