Tarotkaart 'De Keizer'


Tarotkaart De Keizer vertelt je dat op dit moment een serieuze, gedisciplineerde houding nodig is. Neem de leiding over de situatie en neem de rol van leider aan. Maak pragmatische keuzes en stel daarbij veiligheid en stabiliteit boven alles.

Tarotkaart De Keizer

Deze kaart staat voor 'verantwoordelijkheid' - of de vraag nu gaat over werk, familie of misschien over hoe je jezelf kunt verbeteren; sta klaar om op dit moment meer verantwoordelijkheden op je te nemen.

De Keizer symboliseert vaderschap. Als het gaat over het ouderschap dan wil je de Keizer's beschermende aard overnemen. Zorg goed voor jouw familie door een stabiele structuur voor ze neer te zetten. Verdedig jouw gebied; stel grenzen om jouw familie of bezittingen te beschermen.

Deze tarotkaart wordt ook geassocieerd met het bouwen van nieuwe constructies. Dit zowel fysiek (een woning, een weg) en niet-fysiek (regels, familie, huwelijk, gemeenschap). Wat is jouw visie ? Wat wil je opbouwen ? Bepaal jouw visie en bereid je voor om de basis te leggen om jouw constructie op te bouwen.

Deze strenge kaart kan ook 'controle' en 'macht' symboliseren. Een bepaalde situatie kan jou nodig hebben om de leiding te nemen of een zet te doen. Voorbeelden van situaties kunnen zijn; een project op jouw werk overnemen omdat de huidige projectleider incompetent is, controle krijgen over jouw drankgebruik, doorstoten naar de hoogste positie op het werk doormiddel van jouw manager eruit te werken of een fusie met een kleiner bedrijf)

'De Keizer' omgekeerd

Heb je de controle verloren of heb je je macht weggegeven aan iemand anders ? Zoek naar manieren om jouw controle terug te pakken. Sta op en wees sterk !

Mocht het zo zijn dat je jouw macht hebt misbruikt dan betekent deze omgekeerde tarotkaart dat je moet gaan nadenken waarom je deze weg gekozen hebt. Verzacht je aanpak. Stop met proberen controle te krijgen over alles en iedereen. Laat anderen de leiding nemen. Tiran- of dictator modus zal je ten val brengen.

Deze kaart kan een aanwijzing zijn dat je slordig geworden bent op jouw werk. Als je verzaakt of een steekje laat vallen; het is nu de tijd om het tij te keren of in de problemen te komen.

De Keizer omgekeerd kan en stugge vader zijn - ben je jouw familie aan het verwaarlozen ? Als dat zo is; het is nooit te laat om dingen te repareren. Wees een vent en neem jouw verantwoordelijkheid !

Vragen om over na te denken:

  • Op welk vlak moet je verantwoordelijker zijn of misschien meer discipline hebben?
  • Wat is jouw grotere visie en wat wil je doen om het te bereiken?
  • Op wat voor manier kun je een leider zijn?
  • Wat betekent macht voor jou?


Dagkaart van dinsdag: Liefde

Als de kaart Liefde naar jou toe komt nodigt ze je uit. Ze nodigt jou uit om deze energie in jouw handelen, spreken en denken tot uitdrukking te brengen. Als je haar voelt en je door haar laat leiden stroomt je leven als in weldadige cirkels. Duurzaam en warm. Als je het even niet meer weet stel je dan de volgende vraag; wat zou liefde doen ?

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2024 Online Orakels