Tarotkaart 'De Hogepriester'


Wanneer 'de hogepriester' gelegd wordt in een adviespositie kan het betekenen dat een onorthodoxe benadering deze keer nodig is. Volg de bekende regels en bewandel de gebaande paden. Maak keuzes die in het voordeel van de 'status quo' zijn. Het is deze keer niet nodig om een risico te nemen. In plaats daarvan is een conservatieve aanpak op zijn plaats.

Tarotkaart De Hogepriester

De hogepriester kan ook wijzen richting een wijze raadgever; ga met je uitdagingen naar een vertrouwde adviseur. Een spiritueel leider, een therapeut, een leraar, mentor, of counselor kunnen allemaal in staat zijn om een oplossing te vinden voor jouw probleem.

Aan de andere kant kan het ook betekenen dat het nodig is om een leidende rol te pakken. Misschien wordt je geroepen om raad of om anderen te leren. Pak die rol en deel jouw wijsheid.

Wanneer je een vraag hebt over een specifieke beslissing zal deze kaart je adviseren om jouw morele kompas te checken. Laat jouw spirituele geloof je helpen de juiste beslissing te nemen. Volg je geweten en neem niet de makkelijkste weg.

De hogepriester staat ook vooral voor structuur. Zoek een solide basis, of dat nu een basis van kennis en kunde is of iets als een vaste baan, structuur is wat je nu nodig hebt.

De hogepriester omgekeerd

De omgekeerde versie van deze tarotkaart geeft vooral de voorkeur aan een onorthodoxe aanpak. Nu is het tijd om dingen op te schudden en tegen de haren in te strijken. Zoek verlossing en laat de gevestigde orde je niet tegen houden. Vergeet niet; regels zijn er om gebroken te worden.

Het is de tarotkaart van de non-conformiteit. Volg niet de kudde of de herder. Laat je eigen ethische regels jou volgende stap bepalen!

De omgekeerde hogepriester zegt je om je geloof overboord te gooien en elke regel aan de kaak te stellen. Blijf dicht bij jezelf! Creëer je eigen tradities!

Voor deze kaart is vrijheid ook erg belangrijk. In deze context zegt de tarot je jouw opties open te houden. Leg je niet vast aan iets of iemand waar je niet in geloofd. Een wat lossere structuur is op dit moment de betere.

Dingen om over na te denken:

  • Wat betekenen de huidige regels voor jou?
  • Welke zijn belangrijk en welke overweeg je los te laten?
  • Wat betekent traditie voor jou?
  • Hoe kan een vaste structuur jou helpen op dit moment?


Dagkaart van dinsdag: Karma

Als je de Karma-kaart trekt kan het zijn dat je misschien worstelt met het begrip Karma. Ben je bang om fouten te maken uit angst voor straf ? Of denk je dat het niet uitmaakt wat je doet ? Karma bestaat uit verantwoordelijkheid en herinnering. Karma los je in door verantwoordelijkheid te nemen voor je karmische fouten door ze werkelijk bewust te worden.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2023 Online Orakels