Zielsdranggetal


Bereken jouw zielsdranggetalHet zielsdranggetal is een optelsom van alle klinkers in de volledige geboortenaam.

Afwisselend bekend als het motivatie, zielsdrang, hartenwens, of 'innerlijke zelf' nummer, laat het klinkertotaal zien wat we willen in het leven. Het onthult de emotionele kracht die alles wat we doen drijft, en vertelt ons wat we echt willen worden of willen bereiken. Het toont onze ware motivatie die onze levenskeuzes sterk beïnvloedt.

Het zielsdranggetal zijn onze dromen en onze levenspassie. Door de nadruk op logica in onze cultuur, wordt de drang van de ziel vaak het deel van ons waar we de minste aandacht aan besteden. Door dit deel van onszelf te onderdrukken, doen we een leven lang dingen om maar net rond te komen, zonder te weten wat we echt willen en wat onze passie is.

Stel je voor dat je een ouder hebt die je diepste dromen begrijpt en je steunt bij het sturen van die energie! Dat zou je veel tijd en moeite kunnen besparen in je zoektocht naar geluk. Als we echter niet zulke steun van onze ouders hebben gekregen, kan het zielsdranggetal ons helpen contact te maken met onze intuïtie en beginnen met het volgen van onze hartenwensen.

Het zielsdranggetal geeft ons ook inzicht in de waarden die we diep in onszelf koesteren: wat we belangrijk, rechtvaardig, eerlijk, enz. vinden. Het is een zeer wijs deel van ons. Volgens sommige numerologen vertelt dit getal ons ook wat we in vorige levens zijn geweest, de geaccumuleerde groei van onze ziel.

Zelf jouw zielsdranggetal uitrekenen


Om het zielsdranggetal te berekenen, telt u de waarden van alle klinkers van uw geboortenaam en achternaam bij elkaar op. Zowel de voornaam als de achternaam worden gereduceerd tot we tot een getal van één cijfer uitkomen (of een meestergetal 11 of 22). Nu tellen we de som van de klinkers van de voornaam en de som van de klinkers van de familienaam op. Deze som wordt (indien nodig) verder verminderd tot we een getal van één cijfer (of een stamnummer) hebben.

Nemen we als voorbeeld de geboortenaam 'LINDA JANSEN':

I + A
9 + 1 = 10
1 + 0 = 1

A + E
1 + 5 = 6

1 + 6 = 7


De mogelijke zielsdranggetallen


1

Met 1 als Zielsdranggetal bent u in wezen een leider, en u voelt zich het prettigst als u de touwtjes in handen hebt. Omdat u meer ideeën hebt dan tijd om ze uit te voeren, kunt u vaak erg ongeduldig zijn. U gaat het beste om met mensen die u bewonderen en die u laten domineren. Deze drang van u om koste wat kost leiding te geven en onafhankelijk te zijn, stelt u in staat veel te bereiken in het leven, maar het kan u ook een eenling maken. Niettemin moet uw eigen sterke wil zegevieren.

2

Met 2 als Zielsdranggetal verlangt u naar veel liefde en begrip, en bent u op uw best als u de ideeën of richting van een ander volgt binnen een relatie zoals een huwelijk of partnerschap. U bent zeer gemotiveerd om met anderen samen te werken, en u geniet van delen. Uw leven draait om een harmonieus en vredig bestaan: een comfortabel leven waarin de materiële aspecten niet zo belangrijk zijn als de menselijke en sociale.

3

Met 3 als Zielsdranggetal bent u de geboren entertainer die altijd omringd wordt door vrienden en bewonderaars. Schoonheid en glamour zijn noodzakelijke onderdelen van je bestaan. Je moet het gevoel hebben dat je in het middelpunt staat van wat er gebeurt en dat je leven wervelt van opwinding. U bent een flirt en wordt graag bewonderd om uw charme en gevatheid. Communicatie en zelfexpressie zijn van vitaal belang voor uw welzijn. Je leeft op een emotionele wip en bent nooit lang down.

4

Met 4 als zielsdranggetal moet je een ordelijk leven leiden dat wordt beheerst door vaste regels. Het basiscriterium van je leven is praktisch nut. Alles wat je doet moet een duidelijk doel en resultaat hebben. Als een eerlijk, recht door zee persoon heb je geen geduld met pretenties. U bent een product van de oude school en u hebt een duidelijk afgebakende loyaliteit. U hecht waarde aan uw huis en uw baan en bent trots op uw werk. Pas echter op voor een neiging tot bekrompenheid.

5

Met 5 als Zielsdranggetal verlangt u naar persoonlijke vrijheid en de kans om nieuwe dingen te doen. Verveeld door routines en situaties die stagneren, ben je vooral blij met reizen vanwege de stimulerende veranderingen van omgeving en situaties die het met zich meebrengt. U stort zich halsoverkop in het leven en geeft de voorkeur aan ervaringen op het fysieke vlak boven ervaringen op het intellectuele vlak. Avontuurlijk, sensueel en hongerig naar prikkels, kunt u zich sterk aangetrokken voelen tot seks, eten, alcohol of drugs.

6

Met 6 als Zielsdranggetal wil je overal in je wereld harmonie creëren, en je zet je in voor een goed gevestigd, voedend huiselijk leven. U doet alles wat in uw vermogen ligt om anderen te helpen en een bron van kracht en leiding te zijn. U hebt vastomlijnde principes en zet zich actief in om de wereld recht te zetten. U bent ook artistiek en werkt graag met kleur en design. U vat alles persoonlijk op. Dit kan een kracht zijn, maar pas op dat uw emoties uw oordeel niet vertroebelen.

7

Met 7 als Zielsdranggetal heb je de behoefte om in een vredige en rustige wereld te leven waar tijd is voor meditatie en studie. Je kunt een eenling zijn en hebt een grote behoefte aan privacy. Hoewel u uw emoties niet laat zien, bent u in feite een zeer gevoelig en voelend persoon. U hecht waarde aan kwaliteit, kunt perfectionistisch zijn en hebt een intellectuele en analytische benadering van het leven. In plaats van een doorzetter te zijn, geeft u er de voorkeur aan kansen naar u toe te laten komen.

8

Met 8 als Zielsdranggetal houdt u van competitie, hebt u aanleg voor zaken en voelt u zich thuis in de wereld van de handel. In wezen wordt u gemotiveerd door materiële beloningen en bent u verantwoordelijk en eerlijk in alle geldzaken. U hebt een goed organisatievermogen en bent trots op uw punctualiteit. Efficiënt en resultaatgericht, houdt u graag de touwtjes in handen en betreurt u het als u met uw emoties reageert. Je hebt ook een groot uithoudingsvermogen, zowel fysiek als mentaal.

9

Met 9 als Zielsdranggetal dorst u naar kennis en deelt u die graag met anderen. Toegewijd aan dat wat universeel is, bent u de eeuwige student van het leven, altijd op zoek naar een beter begrip. U hebt humanitaire idealen en u wilt oprecht de omstandigheden in het leven verbeteren. U bent geneigd emotioneel en romantisch te reageren, en bent evenzeer verliefd op het idee van liefde als op een persoon. Wanneer hulp nodig is, bent u in staat tot aanzienlijke zelfopoffering.

11/2

Als een Zielsdranggetal wijst het meestergetal 11 op het potentieel voor creatieve genialiteit. Je zou een bijzonder persoon kunnen zijn met een grote visie en idealen, iemand die verder kijkt dan de gewone horizon. Je hebt de neiging om de dromer te zijn die een betere wereld voor ogen heeft, maar die moeite kan hebben om zich aan te passen aan de realiteit van deze wereld. Om uw ideeën vorm te geven, moet u werken aan de ontwikkeling van de praktische kant van uw aard. Het helpt om een sterke, nuchtere partner te hebben die uw meest bijzondere geest begrijpt en die u kan helpen om uw doelen te bereiken. Als meestergetal is 11 een te hoge en krachtige trilling om voortdurend te gebruiken. Je zult merken dat het in feite een 2-trilling is die je in het dagelijks leven motiveert. Op het 2 niveau verlang je naar veel liefde en begrip, en ben je op je best als je de ideeën of richting van een ander volgt binnen een huwelijk of ander soort partnerschap. U bent zeer gemotiveerd om met anderen samen te werken en u geniet van delen. Uw leven draait om een harmonieus en vreedzaam bestaan, een leven dat comfortabel is, maar waarin de materiële aspecten ondergeschikt zijn aan de menselijke en sociale waarden.

22/4

Als Zielsdranggetal maakt het meestergetal 22 je niet alleen in staat om je een betere wereld voor te stellen, maar ook om de praktische middelen te bedenken om die te bereiken. Je wilt bovenop elke situatie zitten, het meesterbrein van de strategie die erin slaagt visionaire gedachten te combineren met concrete actie. U bent geïnteresseerd in macht en invloed op grote, zelfs mondiale schaal, en u wilt mensen en middelen manipuleren om verregaande resultaten te bereiken. U bent in staat om een buitengewoon persoon te zijn met buitengewone krachten, iemand die een echte impact kan hebben op de toekomst. Het bereiken van de omvang van een 22 trilling vraagt om speciale omstandigheden en speciale energieën. U zult merken dat het in feite de 4 vibratie is die uw dagelijks bestaan motiveert. Onder normale omstandigheden geeft u de voorkeur aan een geordend leven met vaste regels. Met praktisch nut als basiscriterium, wilt u dat alles wat u doet een duidelijk doel en resultaat heeft. U hecht waarde aan uw huis en bent trots op uw werk. U bent een eerlijk, recht door zee persoon, u bent ongeduldig met pretenties en u hebt welomschreven loyaliteiten; vergeet alleen niet te waken voor een neiging tot bekrompenheid.


Dagkaart van zaterdag: Vergoeilijken

Als je 'Vergoeilijken' trekt dan is dit misschien een moment om te overwegen wat jij zoals vergoeilijkt. Is er iets in je gedrag waarvoor je geen verantwoordelijkheid wilt dragen ? Want dat is de reden waarom wij dingen vergoeilijken. Of is het een neiging die zicht meer vanbinnen afspeelt ? Let wel; innerlijke negativiteit is minstens zo destructief als uiterlijke.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2024 Online Orakels