Persoonlijkheidsgetal


Bereken jouw persoonlijkheidsgetalHet totaal van de medeklinkers in iemands naam staat bij numerologen bekend als het persoonlijkheids-, indruk-, uiterlijke zelf- of aangepast zelf-getal. Zoals de namen suggereren, betekent dit getal onze persoonlijkheid, het gezicht dat we aan de wereld tonen. Het toont de vibraties die we uitstralen, hoe anderen ons zien, en het soort indruk dat we maken op de mensen om ons heen.

Omdat het persoonlijkheidsgetal de zogenaamde "eerste indruk" weergeeft die wij aan anderen geven, kan het ons helpen beter te begrijpen hoe mensen ons zien en wat de beste manier is om in eerste instantie contact te maken met anderen.

Het persoonlijkheidsgetal vertegenwoordigt die aspecten van ons zelf die we laten zien in het begin van onze relaties met anderen. Uiteindelijk, als we eenmaal hun vertrouwen hebben gewonnen, beginnen we ons innerlijke zelf aan hen bekend te maken, vertegenwoordigd door het zielsdranggetal en uitdrukkingsgetal.

Het persoonlijkheidsgetal is ook een product van onze fantasieën, de wereld die wij voor onszelf creëren in dagdromen. Met voldoende energie worden onze fantasieën werkelijkheid, omdat we de neiging hebben te worden wie we denken te zijn.

Omdat het persoonlijkheidsgetal een afspiegeling is van hoe anderen ons zien, kan het ons helpen sommige van onze talenten en sterke punten te identificeren. We zijn vaak blind voor onze eigen grootsheid. Als meerdere mensen ons vertellen dat we ergens goed in zijn, kunnen we ons voordeel doen met dit vermogen. Na verloop van tijd kunnen we ons realiseren dat we inderdaad heel capabel zijn op dit gebied, en we kunnen een tijdje tevreden zijn met deze situatie. Naarmate de tijd verstrijkt, kunnen wij ons echter realiseren dat deze activiteit niet volledig resoneerde met wat wij werkelijk verlangden of waarvoor wij ons gemotiveerd voelden om te doen. Dit kan worden gevonden in de vibratie van ons zielsdranggetal.

Zelf jouw persoonlijkheidsgetal uitrekenen


Om het persoonlijkheidsnummer te berekenen, telt u de waarden van alle medeklinkers van uw voor- en achternaam bij elkaar op. Zowel de voornaam als de familienaam worden gereduceerd tot we tot een ééncijferig getal komen (of een meestergetal 11 of 22). Nu tellen we de som van de medeklinkers van de voornaam en de som van de medeklinkers van de familienaam. Deze som wordt (indien nodig) verder verminderd tot we een getal van één cijfer hebben (of een stamnummer).

Nemen we als voorbeeld de geboortenaam JOHN SMIT:

J + H + N
1 + 8 + 5 = 14 = 1 + 4 = 5

S + M + T
6 + 4 + 9 = 19
1 + 9 = 10
1 + 0 = 1

5 + 1 = 6


De mogelijke persoonlijkheidsgetallen


1

Met het Persoonlijkheidsgetal 1 droomt u ervan een pionier voor de mensheid te zijn: een originele, gedurfde trendsetter die sterk individueel is. Aangezien het getal 1 staat voor ego en zelfverwerkelijking, zie je jezelf als krachtig en effectief in het bereiken van wat anderen niet eens kunnen zien. Je wilt altijd de eerste en de beste zijn, en dat anderen ontzag hebben voor je capaciteiten en prestaties. Bovenal wil je altijd het gevoel hebben dat je alles onder controle hebt.

2

Met Persoonlijkheidsnummer 2 droomt u van een idyllisch leven waarin u omringd bent door mensen die van u houden en u nodig hebben, waarin alles vredig en harmonieus is, waarin de alledaagse zorgen van de wereld ver weg zijn, en waarin op magische wijze in alle basisbehoeften wordt voorzien. U ziet uzelf als een zeer gevoelig persoon die in ieders emotionele behoeften kan voorzien terwijl u zelf in een wieg van geborgenheid rust. U bent geduldig, begripvol, liefdevol en geliefd.

3

Met Persoonlijkheidsnummer 3 droomt u ervan een zeer populair persoon te zijn: magnetisch aantrekkelijk, en zelfs een sekssymbool. Je bent de acteur in het middelpunt van de belangstelling, de filmster, het leven van het feest, iedereen charmant met je humor. Omdat u zich bewust bent van het beeld dat u uitstraalt, is alleen de laatste en beste mode goed genoeg. U droomt misschien van het jetset leven of een andere glamoureuze levensstijl waarin u de ster bent.

4

Met het Persoonlijkheidsgetal 4 droomt u ervan een sterk, nuchter soort persoon te zijn die het meest noodzakelijke deel uitmaakt van het leven van uw familie en vrienden. Je ziet jezelf als een betrouwbare ziel op wie altijd kan worden gerekend om te doen wat nodig is. U hebt rekening gehouden met alles wat mis kan gaan en bent goed voorbereid op de toekomst. U gebruikt uw ervaring uit het verleden in uw voordeel, en kunt elk obstakel aan dat uw domein bedreigt.

5

Met Persoonlijkheid nummer 5 zie je jezelf als een wereldreiziger, die een leven leidt vol afwisseling en avontuur, vrij van alledaagse zorgen en verantwoordelijkheden. Je wilt zo veel mogelijk ervaren, je zoekt plezier en je wilt je nooit vervelen. U bent de gokker die gedijt op uitdaging en het onverwachte, en in uw dromen brengt elke dag verrassing en opwinding. Als liefhebber van drukte en gebeurtenissen omarmt u het leven met enthousiasme.

6

Met het persoonlijkheidsgetal 6 ziet u zichzelf in het perfecte huis: een comfortabel, gezellig huis met een smaakvolle inrichting en voorwerpen van grote sentimentele waarde. In je dromen is dit huis warm en gastvrij voor iedereen die je kent. U wenst een gezin om voor te zorgen en een trouwe partner die u uw leven lang zal bijstaan. Buiten het huis droomt u van een evenwichtige, humane en rechtvaardige wereld waar allen kunnen gedijen en zich ontwikkelen zonder conflicten of problemen.

7

Met het Persoonlijkheidsgetal 7 droomt u ervan een wijze te zijn die verwijderd is van de chaos van de wereld, en die vanuit deze onthechte positie in staat is te mediteren over de betekenis van het universum. U hebt het gevoel dat uw perceptie van de wereld allesomvattend is, en wenst een goed ontwikkelde levensfilosofie te hebben. U zou ook graag zien dat de rest van de wereld een rustige, kalme en vredige plaats is waar het spirituele en het intellectuele alom gewaardeerd worden.

8

Met persoonlijkheidsnummer 8 is het waarschijnlijk dat u dagdromen heeft waarin geld en invloed centraal staan en alle dingen die deze u kunnen brengen. Misschien zie je jezelf als een machtige zakenmagnaat die een groot bedrijf leidt. Als sterke, charismatische leider verwacht u steun van uw partner, maar in ruil daarvoor bent u loyaal en gul. U heeft een grote waardering voor kwaliteit, en ziet uzelf als een beschermheer van de kunsten en een kenner van de fijnere dingen in het leven.

9

Met het Persoonlijkheidsgetal 9 ben je zeer emotioneel van aard, en daarmee samenhangend heb je een sterk verlangen naar liefde, zowel persoonlijk als universeel. Je ziet jezelf als de humanitair wiens leven in het teken staat van dienstbaarheid. Je verlangt ernaar om iets te creëren dat de mensheid ten goede komt en waardoor je je echt nodig voelt. Je droomt ervan een magnetisch persoon te zijn die alom gerespecteerd wordt om zijn visie en mededogen. Door tolerantie en begrip uit te oefenen, voel je dat je de misstanden in de wereld kunt rechtzetten.

11/2

Uw Persoonlijkheidsgetal is het meestergetal 11. In je betere momenten droom je van het creëren van een nieuwe manier van leven, een die revolutionair en avant-gardistisch is. U ziet uzelf als een buitengewoon persoon die visioenen heeft die anderen niet kunnen bevatten. Van nature bent u gespannen en nerveus, maar u bent dramatisch en kunt heel briljant zijn. Uw ideeën zouden de wereld inderdaad kunnen veranderen, en uw heimelijke verlangen naar roem zou u kunnen motiveren om uw visionaire vermogens in daden om te zetten. In uw meer bescheiden momenten projecteert u uw verlaagde Persoonlijkheidsgetal van 2. Op deze momenten ziet u uzelf als deel van een koppel, iemand die zowel liefhebbend als geliefd is. U ziet uzelf als geduldig en begripvol, een gevoelig persoon die in ieders emotionele behoeften kan voorzien. Je droomt misschien van een idyllisch leven waar je omringd bent door mensen die van je houden en je nodig hebben, waar alles vredig en harmonieus is, waar de alledaagse zorgen van de wereld ver weg zijn, en in alle basisbehoeften op magische wijze wordt voorzien.

22/4

Je Persoonlijkheidsgetal is het meestergetal 22. In uw hoogdagen droomt u ervan een groot bouwer te zijn die de loop van de wereld verandert en de machtigste mensen in zijn macht heeft. Je ziet de toekomst op een visionaire manier die weinigen kunnen bevatten. U ziet uzelf als krachtig en magnetisch, en u wilt een impact hebben ver buiten de grenzen van uw directe omgeving. U ziet uzelf als denkend op een verheven schaal, maar met het vermogen om praktische manieren te zien waarop grote problemen kunnen worden opgelost. In uw meer bescheiden momenten projecteert u uw verlaagde Persoonlijkheidsgetal van 4. In deze stemming droomt u ervan een sterk, down-to-earth soort persoon te zijn die het meest noodzakelijke deel uitmaakt van het leven van uw familie en vrienden. Je ziet jezelf als een betrouwbare ziel op wie altijd kan worden gerekend om te doen wat nodig is. U plant alles wat mis zou kunnen gaan en bent goed voorbereid op de toekomst. U gebruikt uw ervaring uit het verleden in uw voordeel, en kunt elk obstakel aan dat uw domein bedreigt.


Dagkaart van zaterdag: Vergoeilijken

Als je 'Vergoeilijken' trekt dan is dit misschien een moment om te overwegen wat jij zoals vergoeilijkt. Is er iets in je gedrag waarvoor je geen verantwoordelijkheid wilt dragen ? Want dat is de reden waarom wij dingen vergoeilijken. Of is het een neiging die zicht meer vanbinnen afspeelt ? Let wel; innerlijke negativiteit is minstens zo destructief als uiterlijke.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2024 Online Orakels