Rider Waite Tarot

De Rider Waite Tarot is het meest bekende tarot-deck. Ontworpen aan begin van de 20e eeuw is dit het 'standaard' tarot-deck welke een basis is geweest voor de vele andere tarotkaarten die volgden. Dit bekende tarotdeck verscheen in december 1909 vanuit een samenwerking tussen mysticus A.E. Waite en Pamela Colman Smith die het ontwerp van de tarotkaarten deed. Vervolgende werden de kaarten gepubliceerd door 'the Rider Company'. De illustraties op deze tarotkaarten zijn zeer eenvoudig maar zitten boordevol symbolisme. Een jaar later in 1910 schreef Waite de begeleidende gids voor dit kaartspel; 'The Pictorial Key to the Tarot'.

Tarotkaarten kwamen sindsdien in vele varianten maar de 'Rider Waite tarot' zijn de meest gebruikte tarotkaarten gebleven die we kennen. Ook op 'online orakels' is de dit het tarotdeck wat we gebruiken voor onze gratis tarotleggingen.

Ontdek jouw 'Rider Waite Tarot' dagkaart; neem een vraag in gedachte en ontspan je. Dompel jezelf in diepe concentratie en kies jouw dagkaart van deze vrijdag uit het tarotdeck hieronder.


TREK EEN 'RIDER WAITE TAROT' ORAKELKAART