De Animus/AnimaUitleg over inspiratiekaart `De Animus/Anima`


Alles bevat tegengestelden. De vrouwelijke eigenschappen in een man zijn de anima, terwijl de mannelijke eigenschappen in een vrouw de animus zijn. Jungs beschrijving van de 'masculiene' eigenschappen (competitiegeest, ambitie, leiderschap, actie) en 'feminiene' eigenschappen (creativiteit, gevoeligheid, zachtheid, toewijding) lijken nu ouderwets. Deze beelden symboliseren de worsteling van de anima/animus - de worsteling om psychoseksuele eenheid die begint als we ons gaan identificeren met een van de geslachten. Deze kaart vraagt u uw vrouwelijke en mannelijke eigenschappen te laten versmelten om iets tot voltooiing te brengen. Hij vertelt u dat bepaalde delen van uw karakter zich uiteindelijk met elkaar zullen verenigen en tot een eenheid zullen komen. Het is ook een teken dat er liefde in uw leven zal komen of dat een bestaande relatie belangrijker zal worden. Als de anima/animus helemaal in de persoon is geïntegreerd, hebben liefde en realiteit elkaar gevonden. zonder de verslavende dwaasheid of verblindende verliefdheid.

De betekenis van deze `Wijsheid kaarten` dagkaart bespreken?


Soms is het fijn om jouw kaartlegging of dagkaart te bespreken met een van onze consulenten. Hier onder vind de een aantal van onze consulenten die gespecialiseerd zijn in Inspiratiekaarten.


Dagkaart van zaterdag: Eigenzinnigheid

Trek je eigenzinnigheid ? Weet dan dat eigenzinnigheid een kwaliteit is. Let wel; teveel eigenzinnigheid laat geen ruimte voor de (mening van de) ander. Te weinig en er is onvoldoende ruimte voor het ontplooien van het zelf. Eigenzinnigheid innerlijk in balans is het volgen van je hart op onbetreden paden. Met moed en vertrouwen in het zelf als lichtbaken voor de wereld.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2024 Online Orakels