De Animus/AnimaUitleg over inspiratiekaart `De Animus/Anima`


Alles bevat tegengestelden. De vrouwelijke eigenschappen in een man zijn de anima, terwijl de mannelijke eigenschappen in een vrouw de animus zijn. Jungs beschrijving van de 'masculiene' eigenschappen (competitiegeest, ambitie, leiderschap, actie) en 'feminiene' eigenschappen (creativiteit, gevoeligheid, zachtheid, toewijding) lijken nu ouderwets. Deze beelden symboliseren de worsteling van de anima/animus - de worsteling om psychoseksuele eenheid die begint als we ons gaan identificeren met een van de geslachten. Deze kaart vraagt u uw vrouwelijke en mannelijke eigenschappen te laten versmelten om iets tot voltooiing te brengen. Hij vertelt u dat bepaalde delen van uw karakter zich uiteindelijk met elkaar zullen verenigen en tot een eenheid zullen komen. Het is ook een teken dat er liefde in uw leven zal komen of dat een bestaande relatie belangrijker zal worden. Als de anima/animus helemaal in de persoon is geïntegreerd, hebben liefde en realiteit elkaar gevonden. zonder de verslavende dwaasheid of verblindende verliefdheid.

De betekenis van deze `Wijsheid kaarten` dagkaart bespreken?


Soms is het fijn om jouw kaartlegging of dagkaart te bespreken met een van onze consulenten. Hier onder vind de een aantal van onze consulenten die gespecialiseerd zijn in Inspiratiekaarten.


Dagkaart van woensdag: Ontkenning

Is er iets dat je ontkent ? Ontkenning betekent letterlijk onkenbaar maken, niet willen kennen. Niet willen erkennen dus. Het wonderlijke doet zich voor dat wij mensen denken dat iets er niet meer is als we het ontkennen. Maar het doet wel pijn die innerlijke splitsing waarmee we dat deel van onszelf ontkennen. Ook al zijn we ons misschine niet bewust dat het zo werkt.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2023 Online Orakels