Tarot kaartleggingen met de Grote Arcana


Ooit afgevraagd wat je levensdoel is? Of wilde je je ooit diepgaand verdiepen in wie je werkelijk bent? Het lezen van de Tarotkaarten kan zeker helpen om licht te werpen op deze 'zielzoekende' vragen, maar een van de krachtigste manieren om dit soort vragen te beantwoorden is het gebruik van een tarotlegging met de grote arcana. In dit artikel praat ik over hoe je de Grote Arcana kunt gebruiken in je Tarotlezingen en leggingen op een manier die je zal helpen om enkele van de belangrijkste vragen in het leven te beantwoorden.

Grote arcana van de tarot

De Grote Arcana:

Het Tarot deck bestaat uit 78 kaarten, waarvan 22 Grote Arcana kaarten. Deze tarotkaarten vertegenwoordigen een pad naar spiritueel zelfbewustzijn en geven de verschillende stadia weer die men tegenkomt in de zoektocht naar meer betekenis en begrip. Deze kaarten benadrukken typisch de universele krachten en energieën die in het spel zijn en die een langdurige impact hebben op je levensreis. Zo vertegenwoordigen de Grote Arcana's betekenisvolle levenslessen en bieden ze diepgaand inzicht vanuit het collectieve onbewuste.

Het gebruik van alleen de Grote Arcana kaarten in een Tarotlezing is daarom ongelooflijk krachtig en inzichtelijk, vooral wanneer je op zoek bent naar antwoorden die betrekking hebben op belangrijke levensgebeurtenissen en invloeden.

Grote Arcana Tarot lezingen kunnen over het algemeen op twee manieren worden uitgevoerd:

 • Gebruik alleen de Grote Arcana kaarten voor elke Tarotlegging naar keuze.
 • Gebruik een kaartlegging speciaal ontworpen voor Grote Arcana.

Alleen de Grote Arcana kaarten gebruiken in elke tarot kaartlegging:

Je kunt de Grote Arcana zeker gebruiken voor elke Tarotlegging (zolang het maar minder dan 22 kaarten is!). Mijn aanbeveling is echter om deze krachtige kaarten te bewaren voor Tarotlezingen die van grote betekenis en belang zijn in je leven.

We weten dat de Grote Arcana kaarten betrekking hebben op Universele energieën die aanwezig zijn in ons leven en vaak de diepere levenslessen weerspiegelen die we moeten tegenkomen voordat we onszelf kunnen transformeren en verder kunnen gaan naar de volgende fase in ons leven. We weten ook dat deze tarotkaarten wijzen op aspecten van onze spirituele en psychologische zelf. Dus, bij het kiezen van een kaartlegging die geschikt is voor de Grote Arcana, moeten we deze aspecten in gedachten houden.

Overweeg het gebruik van de Grote Arcana kaarten voor de volgende soorten Tarot spreads:
 • Spirituele en/of psychologische Tarotlezingen
 • Persoonlijke groei en transformatie Tarotlezingen, zoals de Heilige Mandala
 • Jaarlijkse prognose metingen
 • Het Keltische Kruis

Je kunt de Grote Arcana ook gebruiken voor vragen die van groot belang zijn. Het kan bijvoorbeeld gepast zijn om de Grote Arcana kaarten te gebruiken voor een eenvoudige verleden/heden/toekomst kaartlegging als de vraag is: "Welke levenslessen moet ik leren?" of "Wat moet ik over mezelf weten? Kijk voor vragen die te maken hebben met universele of langdurige invloeden.

Het gebruik van een Tarot Spread speciaal ontworpen voor de Grote Arcana; Oswald Wirth's Grote Arcana Tarotlegging

Dit is een spread met vijf kaarten (zoals de tarot sterlegging), waarbij alleen de Grote Arcana kaarten worden gebruikt. Ontworpen door Oswald Wirth, is deze spread te zien op Mary Greer's weblog. De oorspronkelijke tarotlegging is opgezet alsof je voor een rechtbank staat en je 'zaak' wordt beslist door de rechter. Echter, in een poging om het praktischer en toepasbaarder te maken, heb ik deze kaartlegging enigszins aangepast. In deze vorm kan hij gebruikt worden voor elk type belangrijke beslissing, keuze of situatie waarin u meer wilt weten over de voors en tegens en het resultaat of de uitkomst. Oswald Wirth Spread:

 • Kaart 1 (links) - Wat is er voor de situatie?
 • Kaart 2 (rechts) - Wat is er tegen de situatie, en vijandigheden die vermeden of gevreesd moeten worden.
 • Kaart 3 (boven) - Het afwegen van de voor- en nadelen en het verduidelijken van de beslissing die genomen moet worden.
 • Kaart 4 (hieronder) - Het resultaat of de oplossing, en wat er kan gebeuren als gevolg van uw beslissing.
 • Kaart 5 (midden) - Deze kaart wordt bepaald door de nummers van de eerste vier kaarten bij elkaar op te tellen en terug te brengen tot 22 of minder. (De Dwaas wordt als 0 beschouwd bij het optellen van de kaarten, en 22 als het het resultaat van de optelling is. Deze kaart is een synthese van wat er al eerder is gebeurd, en geeft aan wat van groot belang is en waarvan al het andere afhangt.

Cirkel van 8 tarotkaarten

Deze tarot cirkellegging werd oorspronkelijk ontworpen door Charles San, auteur van "How to Read the Cards", en werd ook aangepast door Mary Greer.

Schud de 22 kaarten en speel zes kaarten met de beeldzijde naar beneden op elkaar. Draai de zevende kaart naar boven - dit is de Significator en vertegenwoordigt u op dit moment. Breng de andere zes kaarten terug naar de bodem van het kaartspel. Doe twee kaarten met de afbeelding naar beneden en draai een kaart naar boven en plaats deze derde kaart op de 10 uur positie (ten opzichte van de Significator). Doe dit zeven keer elke derde kaart in een tegen de wijzers van de klok in een cirkel rond de Significator. Uiteindelijk heb je zeven kaarten rond de Significator-kaart (acht kaarten in totaal). De Cirkel van Acht kaartlegging benadrukt het eb en vloed van je leven. Er zijn geen vaste posities als zodanig, maar eerder een combinatie van Grote Arcana kaarten die inzicht geven in de energieën die in je leven aanwezig zijn.

22 tarotkaarten leggen

Het idee van de 22 kaarten legging is dat je een bestaande Tarotlegging kunt nemen en het aantal getrokken kaarten kunt verhogen tot in totaal 22 kaarten, zodat elke Grote Arcana kaart in de lezing wordt gelegd. Deze methode kan bijvoorbeeld worden toegepast op het Keltisch kruis. Om de 22-kaarten van het Keltisch Kruis te leggen:

 • Trek elk een kaart voor de posities 1 en 2 (de significator en de kruising kaart).
 • Trek drie kaarten voor de posities 3, 4, 5 en 6, zodat de eerste kaart van de drie het sterkst is, terwijl de andere twee kaarten deze wijzigen.
 • Trek een paar kaarten voor de posities 7, 8, 9 en 10. Beschouw elke kaart in het paar gelijk.

Grote- en Kleine Arcana kaartleggingen

In plaats van alleen de Grote Arcana kaarten te gebruiken voor een favoriete Tarot spread, kun je ervoor kiezen om zowel de Grote als de Kleine Arcana kaarten te scheiden. Om te beginnen, splits je het kaartspel in Grote Arcana en Kleine Arcana (wat leidt tot twee kaartspellen). Schud beide dekken en kies een Grote en Kleine Arcana kaart voor elke positie in de geselecteerde Tarot spread. Als je bijvoorbeeld het Keltische Kruis gebruikt, plaats dan zowel een Grote als Kleine Arcana kaart in elk van de posities.

Het voordeel van deze methode is dat de Grote Arcana kaart de bredere energieën identificeert die je beïnvloeden, terwijl de Kleine Arcana kaart aangeeft hoe dit je beïnvloedt in het hier-en-nu. Het is bijna alsof je naar de situatie kijkt vanuit het hoge niveau, de helicopterview en de meer gedetailleerde, specifieke view.

Hopelijk heb je een aantal nieuwe en nuttige inzichten in het gebruik van de Grote Arcana in je Tarot-lezingen. Om zelf de tarotkaarten te leggen kun je uiteraard gaan naar de tarot-afdeling van onze website of bij onze vrienden van Zebo's Tarot



Dagkaart van zondag: Het weten

Ken je het ? Het is 'Het Weten' dat je niet kunt verklaren. Het is het maken van de koppeling met het universum, het collectieve. Je weet. Maar niet met je verstand. Dit weten heeft niks te maken met materialistisch en ego te maken. Het voelt genadig en je doet het met je hart. Soms zie je het maar niet met je ogen. Als je weten trekt, herinner je dit dan (weer).

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2024 Online Orakels