Runesteen Thurisaz


sterkte, goed nieuws, de poort

Algemeen


Thurisaz staat voor Thors hamer en voor de poort. Er zijn bijzondere krachten aan het werk. Leer om afstand te nemen van wat er vroeger gebeurd is. Leg verband tussen je emoties en dat wat er met je aan de hand is. Alleen dan kun je goed aan je ontwikkeling werken.

Liefde


Laat het in de liefde even tot een rustfase komen. Thurisaz geeft in de liefde vaak een periode van nadenken over het verleden aan. Een evaluatie van de gevoelens. Laat het even op je afkomen en kijk dan of je zo verder wilt gaan.

Werk


Er wordt van je gevraagd na te denken over je financiele situatie en je werk. Wordt het geen tijd over een nieuwe toekomst na te denken? Zegen het verleden en leer van je fouten. Ga daarna een nieuwe uitdaging aan.

Thurisaz geeft aan dat het tijd is voor een rustpauze en raadt daarbij aan geen overhaaste beslissingen te nemen. Het staat symbool voor een poort die je door moet gaan voordat je kunt zien wat te toekomst gaat brengen. Het is tijd om even achterom te kijken en bepaalde zaken af te sluiten.


De link met tarot en astrologie


Runen kun je relateren aan andere orakels en symbolische talen zoals het tarot en de astrologie. Je trok de 'Thurisaz'-rune die overeenkomsten heeft met de 'De Keizer' in het tarotspel. Ook is 'Thurisaz' gelinkt met het astrologische teken 'Saturnus' en mars.


Dagkaart van donderdag: Vergoeilijken

Als je 'Vergoeilijken' trekt dan is dit misschien een moment om te overwegen wat jij zoals vergoeilijkt. Is er iets in je gedrag waarvoor je geen verantwoordelijkheid wilt dragen ? Want dat is de reden waarom wij dingen vergoeilijken. Of is het een neiging die zicht meer vanbinnen afspeelt ? Let wel; innerlijke negativiteit is minstens zo destructief als uiterlijke.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2023 Online Orakels