De Natuurbeleving van SahasraraUitleg over orakelkaart `De Natuurbeleving van Sahasrara`


Het kruinchakra is de poort naar een open verbinding met de kosmos. Onze taak is het om deze poort te openen, maar de weg naar dit ultieme doel is een moeilijke. om het te verwezenlijken, zullen we ons 'vrij' moeten maken. Wat betekent dat? Eigenlijk niets nieuws: de aloude christelijke waarden, zoals vastgelegd zijn in de tien geboden of de stichtende teksten van de koran en andere wijze boeken van de grote religies in de wereld, brengen dezelfde boodschap. Probeer een beter mens te worden en streef naar volmaking, naar verlichting. Een bijna onmogelijke opgave voor de mens in al zijn 'mens' -zijn! Want vrijmaken betekent onthechten. Niet hechten aan materie, dat zal niet moeilijk te begrijpen zijn. Niet hechten aan de geest kan bijvoorbeeld betekenen het niet claimen van mensen in je directe omgeving. Een vorm van geestelijke slavernij, die zeer sterk kan ontaarden in jaloezie - een van de vele vormen van oordelen. De natuurbeleving van Sahasrara is de berg die reikt tot de wolken. Symbool van de mens die zich op aarde 'lang' maakt en met zijn vingertoppen naar de hemel reikt. Als we hierop mediteren, kunnen we ons bewustzijn focussen op stappen in het 'vrijmaken' van onszelf. Iedere fase is een vorm van groei. Zoals de kleuren in de berg bouwstenen zijn naar de top, zo rijk kan ons innerlijk zich vormen om met steeds minder 'groot' te worden, want iedere stap in de groei is het symbolisch wegwerpen van gehechtheid. Probeer het met de kleine dingen van alledag, ze zijn al moeilijk genoeg. Claim en oordeel niet je naaste; hierin zul je als snel je 'groei' voelen. Door de ander vrij te laten, zal de relatie zich juist versterken. Vrij laten betekent dan het respect voor hete 'zijn' van de ander. Die krijgt daardoor in haar of zijn 'zijn' de ruimte voor haar of zijn groei. Zelf ben je dan niet meer behept met de negatieve energie die 'willen bezitten' veroorzaakt. Wat een bevrijding - je zult het ervaren als een grote stap naar de top van de berg, naar, zoals de Tibetanen het noemen, het dak van de hemel. De opengevouwen lotus is volgens overlevering uit het Oosten de zetel van de goden. een prachtig beeld dus om je meditatie op te richten. Zie de transparante bladeren die zich in vereniging openen als een kom voor de kosmische energie, de hemelse nectar. Een visualisatie van het zich eens openen van kruinchakra in al haar 'lichtende' schoonheid - de deur openen naar het goddelijke.

De betekenis van deze `Chakra orakelkaarten` dagkaart bespreken?


Soms is het fijn om jouw kaartlegging of dagkaart te bespreken met een van onze consulenten. Hier onder vind de een aantal van onze consulenten die gespecialiseerd zijn in Orakelkaarten.


OrakelkaartenJouw daghoroscoop:


Huidige maanfase:

Wassende maan

Wassende maan

De maan staat nu in Leeuw en is 9 dagen oud.


Onze consulenten:

Direct bereikbaar op:
0909-7000000

Kijk ook eens bij:

Uitgeverij Koppenhol Paravisie

Dagkaart van vrijdag: Patroon

Als je 'Patroon' hebt getrokken dan is de kans groot dat je steeds vaker inziet dat je in herhaling valt. Dat er iets gebeurd in je leven waarvan je denkt; dit lijkt wel een vicieuze cirkel. Een patroon dus. Als je de patronen in je leven gaat ontdekken word je je meer bewust en kun je dit programma loslaten. Dan krijg je je vrijheid en stroom je.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2023 Online Orakels