De Schildpad van MuladharaUitleg over orakelkaart `De Schildpad van Muladhara`


In Schildpad zien we zijn verbondenheid met de aarde. De machtige poten, in verhouding tot zijn lichaam, geven hem een stevige basis. Ze zijn enigszins naar buiten gespreid voor een optimale grip. Schilpad is afgeschermd naar de hemel door zijn schild, dat als een perfecte help voor rugdekking zorgt. Vanuit het schild levend als in een veilig huis staat zijn kwetsbare zijde gericht naar de aarde, die haar energie daardoor onbelemmerd naar hem kan uitstralen. Niets ervan kan verlopen gaan; het schil vangt iedere trilling en vibratie op en weerkaatst het in het lichaam van Schildpad. Schilpad bevindt zich daarom in een voortdurend liefdevol bad van energie van moeder aarde - de ideale verbondenheid, zoal bij een moeder met haar kind. Het zal een van de rekenen zijn waarom hij in de evolutie van het leven al zo lang zijn eigen standvastige plaats heeft behouden. Muladhara is ons wortelchakra en haar energie hebben we nodig voor het voeden van onze basis, ons aardegevoel. Zoals de fundering van een gebouw van essentieel belang is voor het overeind houden van het geheel, zo belangrijk is het goed functioneren van de energie van Muladhara voor het zelfvertrouwen van ons gehele wezen. Een goede verbondenheid met de aarde is daarom noodzakelijk. Schildpad heeft dat door de eeuwen heen in praktijk gebracht. Door de stand van zijn poten lijkt hij wel de aarde te willen omarmen. Zijn lijf bijna koesterend tegen haar aan, zijn schild als een grote schotelantenne afgestemd op iedere energieke trilling vanuit de grond eronder. Om goed te aarden kunnen we ons aanwennen om ons zo open mogelijk te richten op de aarde-energie. Met onze geest en met ons lichaam; het helpt al als we ons van haar bewust zijn. Bewust op haar staan, lopen of liggen. Visualiseer bijvoorbeeld dat je voeten de aarde ingaan en die zoeten, liefdevolle massage van haar warme energie ondergaan. Door dat bewustzijn open je je geest en je chakra ervoor. Aarde zal je ruim bedelen, Aarde als je dan liefdevol dragen en te totale zijn grondvesten voor ene verder spirituele groei.

De betekenis van deze `Chakra orakelkaarten` dagkaart bespreken?


Soms is het fijn om jouw kaartlegging of dagkaart te bespreken met een van onze consulenten. Hier onder vind de een aantal van onze consulenten die gespecialiseerd zijn in Orakelkaarten.


OrakelkaartenJouw daghoroscoop:


Huidige maanfase:

Volle maan

Volle maan

De maan staat nu in Steenbok en is 15 dagen oud.


Onze consulenten:

Direct bereikbaar op:
0909-7000000

Kijk ook eens bij:

Uitgeverij Koppenhol Gratis proefgesprek

Dagkaart van zaterdag: Duurzaamheid

Trek je 'duurzaamheid' ? Duurzaamheid is voortgaande ontwikkeling. Dat omvat zowel groei als afbraak. Afbraak is het wegnemen of wegvallen van beletsel tot zijn. Groei is de daaropvolgende fase waarin de onbalans ontstaat die de schil vormt die vervolgens weer afgebroken wordt. Waarna de volgende cirkel ontstaat. Deze cirkels vormen een weldadige spiraal van het leven. Weet je nog ?

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2024 Online Orakels