Tarot vs. Lenormand; voorspellingen


Vandaag de laatste in de serie 'Tarot vs. Lenormand' waarin we gaan kijken naar het doen van voorspellingen op basis van deze kaarten.

Soms hoort men mensen zeggen dat de tarot niet kan voorspellen. Dit is niet helemaal waar. Er zijn reeds vele voorspellende kaartleggingen gedaan met de tarot met krachtige resultaten. Maar de tarot doet voorspellingen op een andere manier dan de Lenormand.

Tarot vs Lenormand

De voorspellingen van de tarotkaarten zijn vaak meer psychologisch dan van alledaagse aard. Zoals met de Lenormand is de vraag die men de tarot stelt erg belangrijk wanneer men de tarotkaarten vraagt een voorspelling te doen. Maar beide kunnen sterke voorspellende eigenschappen hebben, zolang we maar begrijpen dat ze dit beiden op een andere wijze doen.

Tarot vertelt je hoe je zal reageren op een situatie. Als je bijvoorbeeld vraagt of je aangenomen wordt voor die mooie baan en je 'kelken vijf' trekt zal de droefheid van deze tarotkaart teleurstelling en verdriet impliceren als het gaat over de uitkomst. We gebruiken dus de context van dit verdriet gerelateerd aan de vraag om tot de uitkomst 'nee' te komen. Als we aan de andere kant 'zwaarden vier' hadden getrokken zou dit een pauze of slome vertraging betekenen voordat je aangenomen wordt. Dit kan betekenen dat de werkgever in kwestie op dit moment een aanneem-stop heeft. Misschien betekent het dat jouw nieuwe werk jouw slaap beïnvloed (nachtdiensten ?). 'Staven vier' zou 'ja' kunnen betekenen, je voelt je feestelijk over deze situatie. Het kan ook betekenen dat je de functie aangeboden krijgt kort na een feestje/afstuderen. Komt 'pentakels vijf' op de tafel dan geeft dit aan dat je je nog steeds verpauperd voelt en op zoek bent naar geld dus kunnen we concluderen uit de context dat je waarschijnlijk niet aangenomen wordt, en als dat wel gebeurd zal het salaris te laag zijn om te accepteren.

Tarot voorspelt vanuit de psyche. Lenormand lijkt meer objectieve voorspellingen te doen, het laat vooral de externe omstandigheden zien dan de interne ervaring. Bam ! Je veranderd van baan, je carrière veranderd, het geld stroomt binnen, je bewandeld een nieuw pad, bekijk het als een mazzeltje. Dat is de Lenormand.

Met de lenormand is het alsof je de bewegingen en acties van de mensen en spelers beschreven worden alsof iemand ze van bovenaf observeert... Net zoals een sportcommentator dat doet. Tarot kruipt in de mensen en beschrijft de psychologie van de spelers vanuit hun interne reacties en gevoelens over hen. Met de Lenormand 'zie' je het, met de Tarot 'voel' je het.

Met de tarot zou je een 'zwaarden 10' kunnen trekken die op een (heel erg pijnlijk) einde van iets slaat, terwijl de lenormand je dezelfde boodschap zou brengen door de meer neutrale lenormandkaarten 'de ruiter' en 'de weg' (een nieuwe richting, voortgang). Misschien komt 'de roede' er ook nog bij om e.e.a. nog een beetje kracht bij te zetten als dit einde een vervelende is...Dagkaart van dinsdag: Liefde

Als de kaart Liefde naar jou toe komt nodigt ze je uit. Ze nodigt jou uit om deze energie in jouw handelen, spreken en denken tot uitdrukking te brengen. Als je haar voelt en je door haar laat leiden stroomt je leven als in weldadige cirkels. Duurzaam en warm. Als je het even niet meer weet stel je dan de volgende vraag; wat zou liefde doen ?

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2024 Online Orakels