Tarot vs. Lenormand; kaders en kaartleggingen


Het gebruik van kaders

In de Tarot heb je een duidelijk kader hebben om de emoties waarnaar een tarotkaart verwijst te kunnen plaatsen. Bij de lenormand, op voorwaarde dat je genoeg lenormandkaarten hebt, scheppen deze kaarten zelf het kader.

Tarot vs Lenormand

Waarom heb je kaders nodig in een kaartlegging? Heb je iemand ooit horen zeggen 'Geef me maar een algemene kaartlegging'? Of .. 'Vertel me maar gewoon wat je ziet'. Dit is erg lastig om in de tarot te doen zonder duidelijk kader (liefde, werk, huis en haard, andere relaties) waaraan we de gevoelens kunnen ophangen in een kaartlegging (Omdat de tarot je verteld hoe je je voelt in de situatie). Met de lenormand zijn de kaders reeds gezet in de 'grand tableau' kaartlegging.

Tot op zekere hoogte is dit ook mogelijk met de tarot, dit is meteen de reden waarom men vaak veel kaarten in een tarotlegging gebruikt. Tarotkaarten worden al sinds lange tijd in paren gelegd. Voor elke tarotpositie worden meestal 4 kaarten gelegd van hetzelfde tarotdeck. In sommige gevallen zelfs meer door gebruik te maken van meerdere tarotdecks. Zelfs bij voorspellingen met edelstenen kun je betekenissen combineren van stenen die elkaar raken.

Kaartleggen met enkele kaarten (tarot) of paren (lenormand)

De meeste tarotisten lezen de tarotkaarten in enkelspel, dit betekent dat een enkele tarotkaart jou het antwoord zal geven en dat het antwoord vaak samengaat met de betekenis van de positie (een positie staat voor de situatie, het advies, de uitkomst etc.) of de vraag. Lenormandkaarten worden bijna nooit alleen gelegd. Ze zijn bedoeld om in paren gelegd te worden.

Het paren wat plaats vind in de Lenormand heeft reeds zijn weg gevonden naar sommige tarot kaartleggingen maar ik vermoed dat deze manier van kaartleggen niet de normale manier is omdat er zoveel kaarten gebruikt worden om tot het antwoord te komen. Het combineren van meerdere tarotkaarten in een tarot positie om een enkele betekenis of situatie uit te drukken zie je ook wel eens gebeuren. De meeste kaartleggers doen dit niet. Maar het is zeker mogelijk. De meeste tarotisten zullen bij het antwoord komen met minder tarotkaarten, vaak maar een enkele.

Bij de Lenormand zijn er ook vele manieren om om te gaan met een kaartlegging (spiegelen, het gebruik van huizen) zodat je kan blijven doorgaan om meer en meer lagen te zien door het combineren van verschillende paren van lenormandkaarten in dezelfde legging. Voor degenen die zich verdiepen in de Lenormand is daat de 'Grand Tableau'-legging welke alle 36 lenormandkaarten gebruikt en waarin je bijna elk aspect van jouw leven ontdekt kunt zien.

Niet zoals een typisch orakel

De meeste orakels zoals runen, Doreen Virtue engelenkaarten of orakelkaarten worden gelezen vanuit de psyche waarbij je je elke invalshoek die je voelt of ziet kunt gebruiken om richting te geven aan de kaartlegging. De lenormand daarentegen is een stuk strengen als je ervoor kiest om je te houden aan de ware traditie van het orakel. Lenormandkaarten worden in een meer gestructureerde vorm gelezen zonder daarbij die in te gaan op elke kaart. Sommige zaken zoals karaktertrekken, richting en kleuren of mensen in een kaart, welke belangrijk zijn bij de tarot, hebben niks van doen met de vertaling van de lenormand.Dagkaart van zondag: Het weten

Ken je het ? Het is 'Het Weten' dat je niet kunt verklaren. Het is het maken van de koppeling met het universum, het collectieve. Je weet. Maar niet met je verstand. Dit weten heeft niks te maken met materialistisch en ego te maken. Het voelt genadig en je doet het met je hart. Soms zie je het maar niet met je ogen. Als je weten trekt, herinner je dit dan (weer).

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2024 Online Orakels