Positieve, negatieve en neutrale lenormandkaarten


In de Lenormand is het gebruikelijk om de lenormandkaarten de classificeren als positief, negatief of neutraal.

Deze classificatie helpt om snel een antwoord te kunnen geven op ja/nee kaartleggingen en om een algemeen idee te vormen van het antwoord op een open vraag.

Ondacht deze classificatie is het slechts een algemene groepering, niet een absolute. Positieve, negatieve en neutrale lenormandkaarten kunnen allemaal veranderen afhankelijk van de omliggende kaarten.

Lenormandkaarten

Bijvoorbeeld; als een negatieve kaart, zoals je lijkkist, omringd is met positieve kaarten kan de betekenis veranderen van 'een einde' naar 'een transformatie'. Hetzelfde geld voor een positieve kaart die omgeven is met vele negatieve kaarten.

Houd dus altijd rekening met de vraag en omringende kaarten in jouw lenormand kaartlegging.

Positieve, negatieve en neutrale lenormandkaarten uitgelegd

Positieve lenormandkaarten; een kaart die in het algemeen gezien positieve eigenschappen heeft. Over het algemeen heeft zo'n lenormandkaart een positieve invloed op de kaarten ernaast of verminderd het effect van negatieve kaarten. In ja/nee kaartleggingen zullen positieve kaarten als een 'ja' worden gezien.

Negatieve lenormandkaarten; een kaart die meestal negatieve eigenschappen heeft. Het is gebruikelijk dat men deze lenormandkaart een negatieve invloed ziet hebben op de kaarten die ernaast liggen. In ja/nee kaartleggingen zal men een dergelijke lenormandkaart als 'nee' interpreteren.

Neutrale lenormandkaarten; een kaart die men in het algemeen niet als overwegend positief of negatief ziet. Het is een kaart die zwaar beïnvloed wordt door de omliggende positieve/negatieve kaarten.

Lijst van positieve, negatieve en neutrale lenormandkaarten

Onderstaand een algemene lijst die de kaarten classificeerd als positief, negatief of neutraal.

Klik op de kaart om op meer te weten te komen over de betreffende lenormandkaart.

Positief Negatief Neutraal
De Ruiter De Wolken Het Schip
De Klaverbladen De Slang Het Huis
De Ruiker De Lijkkist De Boom
Het Kindje De Roede De Vogels
De Ster De Zeis De Beer
De Hond De Vos De Ooievaar
Het Hart De Berg De Toren
De Zon De Muizen De Tuin
De Maan Het Kruis De Weg
De Sleutel De Ring
De Vissen Het Boek
Het Anker De Brief
De Heer
De Dame
De Lelie

Zelf met de lenormandkaarten aan de slag?Dagkaart van donderdag: Vergeving

Als je vandaag de kaart 'vergeving' krijgt, is het tijd te vergeven. Om te beginnen kun je jezelf vergeven. Ook al komt er een stemmetje op dat zegt dat je het niet verdient. Je verdiend het wel, je hoeft jezelf niet te straffen. Vergeef jezelf en luister naar wat zich aandient. Zelfvergeving is een heel mooi moment, koester het. Je bent het waard !

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2023 Online Orakels