3 x 3 lenormand kaartlegging


De 3 x 3 kaartlegging in de Lenormand, welke ook wel de 'vierkantlegging' of 'vierkant van 9' genoemd wordt, is een kaartlegging bestaande uit 9 lenormandkaarten, opgedeeld in drie rijen. Deze populaire legging is niet alleen te vinden in de Lenormand maar je komt hem bijvoorbeeld ook tegen in de Tarot, of Petit Eteilla. De 3 x 3 lenormandlegging is een veelgebruikte kaartlegging en zo ook zijn er vele manieren om deze kaartlegging te lezen. Wij hanteren de meest bekende methode maar kies gerust een andere methode waar je zelf de voorkeur aan geeft.

3 x 3 Lenormand kaartlegging

Wanneer je deze 3 x 3 kaartlegging leest, dan helpt het je om te denken aan een soort van mini 'Grand Tableau'-legging. Want net als de 'Grand Tableau'-legging geeft deze kaartlegging erg veel informatie en reikt deze over een aanzienlijke tijdsperiode. Gebruik deze kaartlegging om een direct antwoord te krijgen op een vraag waar je mee worstelt of een voorspelling van de nabije toekomst. Een groot verschil tussen de 'Grand Tableau' kaartlegging en de kaartlegging waar we het hier over hebben is dat de 'Grand Tableau' vele onderwerpen in groot detail dekt. Dit terwijl de 3 x 3 kaartlegging voornamelijk inzoomt op de primaire omstandigheden die jou aangaan. De 3 x 3 legging is niet echt een kaartlegging waarbij je snel antwoord krijgt op een specifieke vraag die je hebt. Voor dit geval is een 5 kaarten legging meer geschikt. Deze is minder tijdrovend en komt direct tot een antwoord.

Drie keer drie kaartlegging


Kun je niet wachten om de 3 x 3 lenormand kaartlegging te doen? Je kunt direct gratis de kaarten leggen! Wat zullen de kaarten onthullen?

Hoe lees ik de 'drie keer drie' kaartlegging ?

Als stelregel kun je bij het leggen van de Lenormand uitgaan van het gegeven dat alle kaarten die links liggen van de centrale focuskaart (lenormandkaarten in de eerste kolom, 1 - 4 - 7) het verleden vertegenwoordigen. De lenormandkaarten die een verticale lijn vormen met de centrale focuskaart (lenormandkaarten 2 - 5 - 8, de tweede kolom) staan voor het heden. De kaarten die rechts liggen van de focuskaart (3 - 6 - 9, derde kolom) vertegenwoordigen wat er komen gaat; de toekomst.

  1. Inventariseer hoeveel positieve- en negatieve lenormandkaarten je hebt. Dit zet de algemene toon van de legging en kan je inzicht gegeven hoe de uitkomst zal verlopen. Hiervoor geldt; hoe meer positieve kaarten, hoe beter.

  2. Bekijk jouw centrale focuskaart (kaart 5 in het midden). Het vertegenwoordigt het algemene antwoord op jouw vraag of het thema voor de komende weken.

  3. Lees de kolommen met kaarten Eerste kolom (de kaarten 1 + 4 + 7) vertegenwoordigt het verleden. Tweede kolom (de kaarten 2 + 5 + 8) vertegenwoordigt het heden. Derde kolom (de kaarten 3 + 6 + 9) vertegenwoordigt de toekomst.

  4. Lees de rijen met kaarten Rij 1 (kaarten 1 + 2 + 3) staat voor wat jou op dit moment bezig houdt. Rij 2 (kaarten 4 + 5 + 6) staat voor de huidige situatie Rij 3 (kaarten 7 + 8 + 9) geeft aan waar je in controle over bent, of wat je reeds bekend is

  5. Lees de diagonalen, dit is optioneel Diagonaal 1 (kaarten 1 + 5 + 9) Diagonaal 2 (kaarten 3 + 5 + 7)

Deze lenormandkaarten geven je meer informatie over hoe de situatie beïnvloed kan worden en hoe dingen zullen gaan verlopen.

Zelf direct deze lenormand kaartlegging doen?Dagkaart van zaterdag: Eigenzinnigheid

Trek je eigenzinnigheid ? Weet dan dat eigenzinnigheid een kwaliteit is. Let wel; teveel eigenzinnigheid laat geen ruimte voor de (mening van de) ander. Te weinig en er is onvoldoende ruimte voor het ontplooien van het zelf. Eigenzinnigheid innerlijk in balans is het volgen van je hart op onbetreden paden. Met moed en vertrouwen in het zelf als lichtbaken voor de wereld.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2024 Online Orakels