De diepgang van Crowley Tarot


De tarot: een orakel van 78 kaarten met kleurvolle illustraties en elk een uniek verhaal. Alle kaarten hebben een intense afbeelding die tot de verbeelding spreekt, en dat is ook de bedoeling. De kaarten vertellen je iets over het verleden, het heden en de toekomst en geven je antwoorden op levensvragen over bijvoorbeeld de liefde, werk, vriendschap, verdriet, familie en nog veel meer. Er zijn meer dan 550 verschillende decks (de gebruikte benaming voor een stapel tarotkaarten) waarvan de meeste op de populaire Rider-Waite kaarten zijn gebaseerd. De Crowley Tarot kaarten zijn iets minder populair, maar zeker niet minder interessant!

Crowley Tarot

Aleister Crowley was net als Arthur Waite (ontwierp Rider-Waite kaarten) lid van de Golden Dawn Society. Een genootschap dat zich bezighield met magie, tarot, kabbala, astrologie, alchemie, Egyptische symboliek en alles wat met esoterie te maken heeft. Deze interesse voor het occulte begon eind negentiende en begin twintigste eeuw op te komen in Europa en Noord-Amerika. Vervolgens ontstond vanuit deze groeiende interesse ook de motivatie nieuwe tarotkaarten te ontwikkelen.

Zo ontwierp Arthur Waite samen met kunstenares Pamela Smith het Rider-Waite deck in 1910, vooral gebaseerd op oudere tarotkaarten en esoterische symboliek. Aleister Crowley was echter van mening dat de Rider-Waite kaarten niet genoeg diepgang hadden en dat ze de magische symboliek miste die juist eigen zou moeten zijn aan het orakel tarot. Hij ontwierp daarom samen met Egyptologe en kunstenares Lady Frieda Harris eind jaren 30 van de twintigste eeuw het zogenoemde Thoth tarot. Hierin combineerden zij symboliek uit hekserij, alchemisme, astrologie en vooral de Egyptische mythologie, vandaar de naam Thoth Tarot.

Omdat het Crowley Tarot, ofwel Thoth Tarot zoveel diepgang heeft, is het erg geschikt om je te helpen bij jouw levensvragen. Gepassioneerde tarotlezers hebben zich jarenlang verdiept in het leren lezen van de mooie en bijzondere illustraties en kunnen voor jou een kaartlegging doen. Deze legging kan jou verschillende aspecten van je verleden, heden of toekomst laten zien. Het kan je helpen bij het maken van beslissingen, het verkrijgen van inzichten en het begrijpen van de juiste levensvragen die gepaard gaan met loslaten.

Net als astrologie is tarot geen religie, maar kan het als hulpmiddel worden gezien bij het zoeken naar antwoorden. Het geeft je geen opdrachten maar het reikt je een bijzondere manier van denken aan, waarin misschien wel een beetje magie zit verborgen.Dagkaart van dinsdag: Liefde

Als de kaart Liefde naar jou toe komt nodigt ze je uit. Ze nodigt jou uit om deze energie in jouw handelen, spreken en denken tot uitdrukking te brengen. Als je haar voelt en je door haar laat leiden stroomt je leven als in weldadige cirkels. Duurzaam en warm. Als je het even niet meer weet stel je dan de volgende vraag; wat zou liefde doen ?

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2023 Online Orakels