Runesteen Uruz


kracht, energie, een wilde stier

Algemeen


Uruz geeft aan dat je moet werken aan je innerlijke kracht. Je eigen geestkracht bepaalt voor een groot deel je gezondheid. Teleurstelling dat het niet makkelijk is moet leiden tot doorzettingsvermogen.

Liefde


Veel nieuws hoef je op dit moment in de liefde niet te verwachten. Uruz omgekeerd geeft teleurstelling aan en alleen een lach en een vrolijk gemoed, gebaseerd op optimisme en vertrouwen in een betere toekomst zal deze periode snel voorbij laten gaan.

Werk


Met het werk en de financiele situatie gaat het, hoe hard je ook probeert, in deze periode niet beter. Het zou goed kunnen zijn om eens aan alternatieven voor je huidige werk te denken. Daarvoor zul je je doorzettingsvermogen hard nodig hebben, want het lijkt wel of alles tegenzit.

De oeros 'Uruz' stond bekend om zijn snelheid en kracht. Uruz staat daarom bekend als de rune voor de krijgers, dit vanwege de vaardigheid die benodigd is om op een oeros te jagen. Deze rune staat voor een periode van geestelijke groei, zelfbewustzijn en verandering. Het staat voor een overgangsfase die te interpreteren is als verlies maar waar juist nieuwe kansen liggen voor de toekomst. Soms is het noodzakelijk om dingen los te laten.


De link met tarot en astrologie


Runen kun je relateren aan andere orakels en symbolische talen zoals het tarot en de astrologie. Je trok de 'Uruz'-rune die overeenkomsten heeft met de 'De Hogepriesteres' in het tarotspel. Ook is 'Uruz' gelinkt met het astrologische teken 'Pluto' en stier.


Dagkaart van donderdag: Vergeving

Als je vandaag de kaart 'vergeving' krijgt, is het tijd te vergeven. Om te beginnen kun je jezelf vergeven. Ook al komt er een stemmetje op dat zegt dat je het niet verdient. Je verdiend het wel, je hoeft jezelf niet te straffen. Vergeef jezelf en luister naar wat zich aandient. Zelfvergeving is een heel mooi moment, koester het. Je bent het waard !

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2023 Online Orakels