Runesteen Othala


erfenis, bezit, afscheid

Algemeen


Deze rune staat voor scheiding, erfenis, de graal, huis en haard. Odil vertelt je dat, bij een vraag over je gezondheid, voorzichtigheid is geboden. Je moet goed nadenken voor je beslissingen neemt of je je gezondheid niet te veel belast.

Liefde


In de liefde ondergaat je een verlies dat je moeilijk te verteren vindt. Maar Odil geeft het zoeken naar de graal aan, wat betekent dat je andere mogelijkheden moet herkennen als die op je weg komen. Mogelijkheden die je een ander geluk aanbieden.

Werk


Odil geeft aan dat je er rekening mee moet houden dat veel zaken gaan veranderen. Omdat je niet gemakkelijk verandert is het goed dat je probeert te wennen aan het idee dat veranderingen in het leven onontkoombaar zijn.

Othala (ook wel othalan, odal of odil) symboliseert je voorouders en toont de invloed die onze ouders en voorouders hebben op onze persoonlijkheid. Deze rune vraagt je iets op te geven wat deel uitmaakt van je familitraditie of culturele achtergrond. Als je othala trekt dan is het van belang afstand te doen van aangeleerde, oude, patronen. In materiële zin kan othala ook een scheiding met verdeling van eigendommen of een erfenis aangeven.


De link met tarot en astrologie


Runen kun je relateren aan andere orakels en symbolische talen zoals het tarot en de astrologie. Je trok de 'Othala'-rune die overeenkomsten heeft met de 'De Maan' in het tarotspel. Ook is 'Othala' gelinkt met het astrologische teken 'Uranus oppositie Maan' en volle_maan.


Dagkaart van vrijdag: De spiegel

Je hebt 'De Spiegel' gedraaid. En je kijkt er met mededogen in. Wat zie je ? Je kunt wat je ziet voor een ander beschrijven. Je kunt ook voor jezelf opschrijven of creatief vormgeven.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2023 Online Orakels