Runesteen Mannaz


mens, intelligentie, het zelf, ego

Algemeen


Mannaz omgekeerd laat zien dat je een juist inzicht in de situatie nodig hebt maar dat je nog niet de juiste manier gevonden heeft om in jezelf te zoeken naar de oorzaak van je problemen. Zelfonderzoek is een belangrijke zaak.

Liefde


Je merkt dat je geblokkeerd bent en weet niet wat je daaraan moet doen. Je bent bang dat de liefde je deur voorbij zal gaan. Maar dat is niet nodig. Dat is je eigen angst. Je moet proberen tot inzicht te komen en je houding ten opzichte van het leven te veranderen anders verandert er niets.

Werk


Je merkt dat je met je werk in een impasse bent geraakt en je weet niet hoe je daaruit moet komen. Ga bij jezelf te rade en bedenk welke mogelijkheden je onbenut laat. Alleen jijzelf kunt deze toestand doorbreken.

Mannaz wordt gezien als je vertegenwoordiger van onszelf; van de mensheid. In zware tijden toont Mannaz dat hulp nabij is maar ook dat de problemen vaak voortkomen uit onszelf en daarom ook door onszelf opgelost moeten worden. Mannaz symboliseert de kwaliteiten die we als mense bezitten en die ons onderscheiden van andere wezens. Deze rune moedigt je aan om aansluiting te zoeken bij gelijkgestemden voor raad of hulp of om adviezen in te winnen van een deskundige.


De link met tarot en astrologie


Runen kun je relateren aan andere orakels en symbolische talen zoals het tarot en de astrologie. Je trok de 'Mannaz'-rune die overeenkomsten heeft met de 'De Magiër' in het tarotspel. Ook is 'Mannaz' gelinkt met het astrologische teken 'Venus' en jupiter.


Dagkaart van dinsdag: Patroon

Als je 'Patroon' hebt getrokken dan is de kans groot dat je steeds vaker inziet dat je in herhaling valt. Dat er iets gebeurd in je leven waarvan je denkt; dit lijkt wel een vicieuze cirkel. Een patroon dus. Als je de patronen in je leven gaat ontdekken word je je meer bewust en kun je dit programma loslaten. Dan krijg je je vrijheid en stroom je.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2023 Online Orakels