Mercurius van VishuddhaUitleg over orakelkaart `Mercurius van Vishuddha`


Mercurius is de planeet van ons keelchakra. De boodschapper van de goden, zoals hij in de klassieke Oudheid werd gezien. Hij voelt zich thuis in de energie van je chakra van de communicatie. Je richten op Mercurius stimuleert om vanuit het keelchakra helder te formuleren. Een kunst die we niet altijd machtig zijn en van waaruit miscommunicatie en misverstanden (mis-verstaan) zich kunnen ontwikkelen. Je denkt helder te zijn, maar komt niet zo over. Dat komt omdat ieder van ons zijn eigen beleving en perceptie heeft, gekleurd door een eigen visie en daardoor niet synchroon lopend met die van de ander. Duidelijkheid brengt de lijntjes op dezelfde golflengte. De energie van Mercurius kan je hierin begeleiden. Mercurius gaat analytisch te werk; hij ontdoet je boodschap van de aangebrachte franje en brengt haar terug tot de essentie. Niet mooier maken of meer dramatisch, maar zeggen waar het op staat, waar het werkelijk om gaat. Mercurius leert je ook te luisteren en niet alleen met je oren, maar ook met je hart. Want communicatie verloop via verschillende kanalen en Mercurius kan je er je innerlijke antennes op laten richten. Een juist afstemming op degene die jou iets wil melden is essentieel. Zonder ruisfilters van jezelf in te bouwen, die het gevaar met zich brengen dat de boodschap niet die van de ander, maar eigenlijk die van jezelf is. Je hoort dan wat je wilt horen, de communicatie wordt vervormd. Logisch dat jouw antwoord hierop door de ander met verwondering wordt ontvangen. Leren luisteren is de enige goede basis om de ander te bereiken. Leren luisteren, ook naar jezelf, want we zijn meesters in het onszelf om de tuin leiden. Maar als we eerlijk bij onszelf te biecht gaan, komt de ware 'ik' te voorschijn. Beschermende pantsers die we hebben ingebouwd in de loop der tijd zijn valse drempels geworden, waar we uiteindelijk over gaan struikelen. Met Mercurius kunnen we ons weer onbevangen manifesteren. De gevleugelde jongeling uit de mythologie stimuleert het ontrafelen en verbanden leggen daar waar dat nodig is. Hij neemt je symbolisch bij de hand en zo kun je je vooroordelen ontstijgen. Mercurius kan een vriend voor je zijn die weer eens nuchter tegen jouw dingen aankijkt. Dat werkt verhelderend in de uitwisseling van gedachten en emoties en zeer verhelderend naar je diepste innerlijk, naar je eigen naakte 'ik'. In de eerlijke communicatie met jezelf.

De betekenis van deze `Chakra orakelkaarten` dagkaart bespreken?


Soms is het fijn om jouw kaartlegging of dagkaart te bespreken met een van onze consulenten. Hier onder vind de een aantal van onze consulenten die gespecialiseerd zijn in Orakelkaarten.


OrakelkaartenJouw daghoroscoop:


Huidige maanfase:

Eerste kwartier

Eerste kwartier

De maan staat nu in Weegschaal en is 8 dagen oud.


Onze consulenten:

Direct bereikbaar op:
0909-7000000

Kijk ook eens bij:

Uitgeverij Koppenhol Gratis proefgesprek

Dagkaart van zaterdag: Vergoeilijken

Als je 'Vergoeilijken' trekt dan is dit misschien een moment om te overwegen wat jij zoals vergoeilijkt. Is er iets in je gedrag waarvoor je geen verantwoordelijkheid wilt dragen ? Want dat is de reden waarom wij dingen vergoeilijken. Of is het een neiging die zicht meer vanbinnen afspeelt ? Let wel; innerlijke negativiteit is minstens zo destructief als uiterlijke.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2024 Online Orakels