Lenormand persoonskaarten


Wat zijn persoonskaarten in de Lenormand?


In de Lenormand staat de zogenaamde persoonskaart centraat bij de meer uitgebreide kaartleggingen. Meestal wordt deze lenormandkaart geduid met 'PK'. Bij de lenormandkaarten zijn er twee kaarten die een persoon kunnen voorstellen; dat zijn 'de Heer' en 'de Dame'

Ben je een man, dan is vanzelfsprekend jouw persoonskaart 'de Heer', ben je een vrouw dan is dat 'de Dame'. Bij een kaartlegging waarbij jijzelf centraal staat zal de persoonskaart dus ook jouzelf voorstellen en is dit het startpunt van de interpretatie van de kaarten.

De lenormand persoonskaart duidt dus degene aan voor wie de kaartlegging bedoeld is; en moet goed kijken naar de lenormandkaarten die de persoonskaart omgeven.

Wanneer de vrager vrouwelijk is betekent 'de Heer' in de kaartlegging haar geliefde, echtgenoot of voorname vriend. Andersom zal bij een man 'de Dame' staan voor zijn geliefde, zijn vrouw of goede vriendin.

De positie van de eigen persoonskaart


Bij een kaartlegging met de lenormandkaarten speelt de PK een belangrijke rol. Ligt deze aan de rand het het kaartspel dan kan dat betekenen dat er een verhuizing of andere grote verandering in het leven op til is. Wanneer 'de Heer' en 'de Dame' op dezelfde lijn liggen, dan duidt dit op diepgaan contact tussen de twee zoals bijvoorbeeld in een liefdesrelatie. Ligt de persoonskaart rechts in het spel, dan zal de kaartlegging vooral vertellen over het verleden en niets over de toekomst. In zo'n geval is het vaak goed om de lenormandkaarten nogmaals te leggen waarbij dezelfde vraag gesteld wordt. Ligt bij een man 'de Dame' in de toekomst (rechts van zijn persoonskaart), dan voorspelt de legging dat hij een vrouw tegen zal komen die een grote rol in zijn leven zal gaan spelen. Andersom geldt hetzelfde voor 'de Heer'.

De vrouwen in de Lenormand


Er bestaan 4 vrouwen in de lenormand; de Slang, de Ruiker, de Ooievaar en de Weg:


De mannen in de Lenormand


Teven zijn er 4 mannen, het Huis, de Wolken, de Lelie en de Vissen:


De kinderen in de Lenormand


Als laatste de 4 kinderen; de Zeis, de Roede, het Kind en het Hart:


Lenormandkaarten leggen met een persoonskaart


Doe een van de kaartleggingen die een persoonskaart centraal hebben staan. Hieronder vind je enkele populaire lenormandleggingen:


Lenormand • Roxy

  Roxy

  Liefde, Financiën, Relatie, Werk, Heldervoelend, Helderwetend, Lenormand, Tarot, Tijdsaanduiding Healing op afstand, Luisterend Oor


 • Sofia

  Sofia

  Paragnoste, -Medium, heldervoelend en helderwetend lichtwerker, energetische therapeute, haeler voor mens en dier, rouwverwerking, ervaren levenscoach.


 • Sujadi

  Sujadi

  Intuïtief 'wegwijzer' ~ Reikt hogere inzichten aan, Bewustwording proces, Karmische relaties en Behandeling-heling op de meridiaan lijnen


Jouw daghoroscoop:Huidige maanfase:


Nieuwe maan

Nieuwe maan

De maan staat nu in Stier en is 28 dagen oud.


Kijk ook eens bij:


Uitgeverij Koppenhol Gratis proefgesprek

Dagkaart van maandag: Vergeving

Als je vandaag de kaart 'vergeving' krijgt, is het tijd te vergeven. Om te beginnen kun je jezelf vergeven. Ook al komt er een stemmetje op dat zegt dat je het niet verdient. Je verdiend het wel, je hoeft jezelf niet te straffen. Vergeef jezelf en luister naar wat zich aandient. Zelfvergeving is een heel mooi moment, koester het. Je bent het waard !

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2021 Online Orakels