Tarot en de orakelkaarten


Ik kan je niet vertellen hoe vaak mensen me vroegen: "Lees je deze orakelkaarten of `gewoon` de Tarot"? En "Is het OK als ik beiden doe?" of "Hoe doe ik beide?" enzovoort. Daarom wilde ik dit onderwerp vandaag behandelen, om je echt te laten zien hoe je deze twee prachtige methodes met elkaar kunt integreren. Laten we en eens naar kijken!

Tarot en orakelkaarten

Tarot vs. Orakelkaarten - Wat is het verschil?

Hoog over komen de Tarotkaarten als een traditioneel, gestructureerd deck. Er zijn een paar meer regels als het gaat om de Tarot dan er zijn met de orakelkaarten. orakelkaarten zijn echt 'free format' - en ze kunnen bijna elke vorm van inhoud bevatten. Met de Tarotkaarten zijn er meestal 78 kaarten. Sommige kaartspellen willen opvallen en een beetje anders zijn. Je zou kunnen eindigen met 80 kaarten of 44 kaarten of wat je hebt, maar voor het grootste deel zijn het 78 kaarten. Bij orakelkaarten daarentegen is er geen vast aantal kaarten. Je kunt een kaartspel hebben met 12 kaarten, 100 kaarten, of iets daartussenin.

Nu is het zo dat met de Tarotkaarten er een traditionele structuur aan het kaartspel en gemeenschappelijke betekenissen zijn. De meeste decks zijn Rider-Waite varianten, en ze delen gemeenschappelijke thema's over de verschillende decks. De afbeeldingen en de foto's kunnen totaal verschillend zijn, maar vaak is de boodschap achter die kaart erg vergelijkbaar. Dus met Tarotkaarten is er dat gemeenschappelijke thema dat door de meeste kaarten heen loopt, terwijl orakelkaarten geen gemeenschappelijk thema hebben.

Ik zie orakelkaarten als de belangrijkste maaltijd, en Tarotkaarten als ingrediënten. Je zou niet meer dan één hoofdmaaltijd hebben (het is zeer vullend), maar je zou zeker veel ingrediënten kunnen hebben. Energetisch gezien bevatten orakelkaarten veel 'grote' energie. Ze geven inzicht in het grotere gevoel van wat er aan de hand is, maar Tarot kan meer gedetailleerde interpretaties geven. Ik vergelijk graag Tarotkaarten als de pagina's in een boek. Als je een lezing doet met Tarotkaarten, is het als een verhalenboek, en elk van die kaarten is als een pagina in dat verhalenboek. Met de orakelkaarten daarentegen lijkt het meer op het hele boek of een hoofdstuk van het boek. Is de een beter dan de ander? Nee - uiteindelijk is het aan de lezer om te kiezen wat goed voelt.

Hoe gebruik je Tarot en de orakelkaarten samen

Ik hou ervan om Tarot en orakelkaarten samen te gebruiken. Hier zijn twee van mijn favoriete manieren om ze samen te gebruiken:
  1. Trek aan het begin van een kaartlegging een orakelkaart om het algemene thema te begrijpen of het gevoel dat het van invloed is op de situatie. Wat is de omringende energie? Doe dan de Tarot lezen met meerdere kaarten om het volledige beeld te krijgen. Kijk ook naar het thema van de orakelkaart in de Tarotlegging - de Tarotkaarten leggen vaak gedetailleerder uit wat er aan de hand is.
  2. Trek aan het einde van een Tarotlezing een orakelkaart om het onderliggende thema te begrijpen, of om advies en aanbevelingen, een afscheidsboodschap, aan de klant te geven. Het voegt een afsluiting toe aan de Tarotlezing, die meerdere berichten in zich draagt.

Mijn favoriete orakelkaarten

Om af te sluiten nog even mijn meest favoriete orakelkaarten-decks:


Dagkaart van zaterdag: Eigenzinnigheid

Trek je eigenzinnigheid ? Weet dan dat eigenzinnigheid een kwaliteit is. Let wel; teveel eigenzinnigheid laat geen ruimte voor de (mening van de) ander. Te weinig en er is onvoldoende ruimte voor het ontplooien van het zelf. Eigenzinnigheid innerlijk in balans is het volgen van je hart op onbetreden paden. Met moed en vertrouwen in het zelf als lichtbaken voor de wereld.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2024 Online Orakels