Runesteen Teiwaz


moed, de strijder, wedijver

Algemeen


Teiwaz staat bekend als de strijders rune. Je hebt de wil om overeid te blijven. De strijdersrune is in dit geval je beste kameraad en geeft aan dat je bereid bent de strijd aan te binden.

Liefde


Er is in de liefde strijd, bij de een meer bij de ander minder, maar er is ook een sterke verbondenheid. De partner die bij je hoort komt op je weg. Wees dan gereed en strijdt ervoor.

Werk


Je moet vechten voor wat je wilt behouden. Teiwaz zegt dat als je bereid bent op het juiste moment de strijd aan te binden en niet te snel de moed op te geven, de zaken een positieve wending zullen nemen.

Teiwaz, Tyr, was een god van de oorlog die zijn eigen arm opofferde om de andere goden te kunnen redden. Teiwaz wordt gezien als een teken om een offer te doen waarvan je op de lange termijn kunt profiteren en staat symbool voor heldendom of overwinning. Daarnaast is Teiwaz een rune die ons wijst op het naleven van regels en afspraken en ons eraan herinnert dat we ons moeten houden aan onze verantwoordelijkheden ten op zichte van anderen. Deze rune geeft je de kans om iets (karmisch) op te lossen. Deze rune van de strijders zal je moed, toewijding en uithoudingsvermogen geven om je volledig aan je taak te wijden.


De link met tarot en astrologie


Runen kun je relateren aan andere orakels en symbolische talen zoals het tarot en de astrologie. Je trok de 'Teiwaz'-rune die overeenkomsten heeft met de 'Gerechtigheid' in het tarotspel. Ook is 'Teiwaz' gelinkt met het astrologische teken 'de Zon in conjunctie met Mars' en weegschaal.


Dagkaart van donderdag: Vergoeilijken

Als je 'Vergoeilijken' trekt dan is dit misschien een moment om te overwegen wat jij zoals vergoeilijkt. Is er iets in je gedrag waarvoor je geen verantwoordelijkheid wilt dragen ? Want dat is de reden waarom wij dingen vergoeilijken. Of is het een neiging die zicht meer vanbinnen afspeelt ? Let wel; innerlijke negativiteit is minstens zo destructief als uiterlijke.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2023 Online Orakels