Runesteen Kenaz


creatief vuur, licht, opening

Algemeen


Kanu staat voor vuur; de brenger van het licht. Nieuwe en betere tijden breken aan. Klachten gaan voorbij en energiek pak je de draad weer op. Kanu kondigt nieuwe mogelijkheden aan.

Liefde


Je mag je gelukkig prijzen met deze rune. Kanu geeft, als je je daarvoor openstelt, een vurige periode aan in de liefde die je een gelukkige tijd zal bezorgen.

Werk


Er komen nieuwe mogelijkheden die positieve gevolgen hebben voor je werk en financiele positie. Kanu is de rune van de nieuwe weg, licht op je pad en vol enthousiasme nieuwe mogelijkheden uitproberen.

Kenaz, soms ook geduid als kanu of kauna vertegenwoordigd verlichting of goddelijk licht, het is de rune van het vuur. Kenaz laat de duisternis wijken en werkt zuiverend en genezend. Kenaz geeft je inzicht in de situatie waarin je je nu bevind en ondanks de afhankelijkheid van anderen en eventuele andere beperkingen vind je het inzicht en de kracht je eigen doelen te bereiken.


De link met tarot en astrologie


Runen kun je relateren aan andere orakels en symbolische talen zoals het tarot en de astrologie. Je trok de 'Kenaz'-rune die overeenkomsten heeft met de 'De Zegewagen' in het tarotspel. Ook is 'Kenaz' gelinkt met het astrologische teken 'Mars' en venus.


Dagkaart van donderdag: Vergoeilijken

Als je 'Vergoeilijken' trekt dan is dit misschien een moment om te overwegen wat jij zoals vergoeilijkt. Is er iets in je gedrag waarvoor je geen verantwoordelijkheid wilt dragen ? Want dat is de reden waarom wij dingen vergoeilijken. Of is het een neiging die zicht meer vanbinnen afspeelt ? Let wel; innerlijke negativiteit is minstens zo destructief als uiterlijke.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2023 Online Orakels