Runesteen Berkana


een nieuw begin, groei, geboorte

Algemeen


Berkana staat voor de moeder, wedergeboorte. Berkana is een positieve rune die zuiverheid aangeeft. Door zuiver te zijn in je denken en willen help je jezelf ongemerkt. Een goede periode breekt aan. Berkana een tijdje als rune-talisman dragen helpt bij twijfel in moeilijke periodes.

Liefde


Je trekt voor de liefde Berkana, de rune van de groei en alle levensprocessen. Wat wil je nog meer. Dit is een zeer positieve rune. Berkana staat ook voor verbinding. Daarbij geldt een kleine waarschuwing. In de liefde moet ook een gevoel van vrijheid aanwezig zijn voor de nodige levensruimte die nodig is voor zelfontwikkeling.

Werk


Het gaat goed met je werk. Toch geeft Berkana aan dat het nu niet slecht zou zijn om eens naar ander werk met andere financiele mogelijkheden om te zien. Misschien heb je meer in uw mars dan je denkt?

Omdat de berk (berkanan, berkano) bekend staat vanwege het feit dat hij vuur van overleven en snel herstelt van schade wordt berkana in verband gebracht met reincarnatie, vruchtbaarheid en purificatie. Breek met slechte gewoonten die een verkeerde invloed hebben op je gezondheid as dat betekent dat je je levenskwaliteit aanzienlijk kunt verhogen. Deze rune spoort je aan om de ideeen die je al had vorm te geven en projecten te starten. Berkana heeft een positieve invloed op vrouwen die zwanger willen worden daar berkana gezien wordt als een geboorteteken.


De link met tarot en astrologie


Runen kun je relateren aan andere orakels en symbolische talen zoals het tarot en de astrologie. Je trok de 'Berkana'-rune die overeenkomsten heeft met de 'De Keizerin' in het tarotspel. Ook is 'Berkana' gelinkt met het astrologische teken 'de Maan in aspect met Jupiter' en maagd.


Dagkaart van donderdag: Vergoeilijken

Als je 'Vergoeilijken' trekt dan is dit misschien een moment om te overwegen wat jij zoals vergoeilijkt. Is er iets in je gedrag waarvoor je geen verantwoordelijkheid wilt dragen ? Want dat is de reden waarom wij dingen vergoeilijken. Of is het een neiging die zicht meer vanbinnen afspeelt ? Let wel; innerlijke negativiteit is minstens zo destructief als uiterlijke.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2023 Online Orakels