Het Hert van AnahataUitleg over orakelkaart `Het Hert van Anahata`


Anahata is het chakra van de liefde, het chakra van het hart. De liefde van Anahata is een andere dan de liefde van de lust van Svadhisthana, ons tweede chakra, in onze onderbuik. Het is de allesomvattende liefde, die dieper gaat en langer blijft. Deze prachtige energie van ons hartchakra wint aan kracht naarmate we in staat zijn om Anahata meer en meer te openen. Christus, die volkomen vanuit het hart kon geven, zien we daarom ook vaak afgebeeld met een vlammend hart. Iedereen is bekend met het symbool van het hart, maar niet iedereen weet hoe je het kunt tonen. Het is ook niet makkelijk te vatten, deze energie van het element lucht. De ware liefde van het hartchakra heeft het vermogen om overal doorheen te dringen en alles te omvatten. Licht als lucht en door haar ijle samenstelling heel geschikt om haar doel in zich te sluiten, waardoor de ontvanger zich letterlijk in de wolken kan voelen. Ware liefde is onbaatzuchtig, ware liefde is alsof het hart is als een hoorn des overvloeds. Continu gevend, een gelukzalige stroom energie die een veelheid van aspecten zonder voorbehoud uit zich laat ontspringen. Hert is degene die staat voor de liefde van het hartchakra. Hert kent geen agressie en is de verpersoonlijking van het onbevangen 'zijn'. De ogen van Hert weerspiegelen zuiver haar intenties. De kwetsbare opslag van onder de fluwelen wimpers toont het ware zijn van Anahata. De sleutel voor de ontsluiting van ons hart is vaak niet makkelijk te vinden. Vele vormen van voorbehoud kunnen zorgen voor even zo vele deurtjes die op slot zijn. We kunnen leren van Hert en eens goed naar onszelf kijken. Doordat de deurtjes naar ons hart gesloten zijn, hebben wij voor onszelf ook de toegang geblokkeerd. En dus zelf de blokkade opgeworpen om te kunnen geven. Of je nu aan de ene kant of aan de andere kant van de deur staat, je staat er altijd voor en hij belemmert je telkens de doorgang, maar als je hem zelf hebt gesloten, heb je ook de mogelijkheid om hem weer te openen. De kwetsbaarheid van Hert is dus ook weer haar kracht. Hert is vrij, beleef het als Hert. Doe de deurtjes open en geef je hart de ruimte. Je krijgt daar je eigen vrijheid weer voor in de plaats.

De betekenis van deze `Chakra orakelkaarten` dagkaart bespreken?


Soms is het fijn om jouw kaartlegging of dagkaart te bespreken met een van onze consulenten. Hier onder vind de een aantal van onze consulenten die gespecialiseerd zijn in Orakelkaarten.


OrakelkaartenJouw daghoroscoop:


Huidige maanfase:

Afnemende maan

Afnemende maan

De maan staat nu in Leeuw en is 19 dagen oud.


Onze consulenten:

Direct bereikbaar op:
0909-7000000

Kijk ook eens bij:

Uitgeverij Koppenhol Gratis proefgesprek

Dagkaart van zaterdag: Negativiteit

Als je 'Negativiteit' trekt worstel je misschien met je lagere zelf. Met dat wat je weg wenst en toch op onbewuste wijze zo'n invloed op je leven heeft. Of ken je delen van je negativiteit reeds en is het tijd voor verdieping van je inzicht. Negativiteit dient ontspannen en met mededogen tegemoet getreden te worden. Door het innerlijke oordeel worden haar gangen verborgen.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2023 Online Orakels