De Open Lotus van SahasraraUitleg over orakelkaart `De Open Lotus van Sahasrara`


Als ons kruinchakra zich heeft geopend, hebben we de verbinding met de Kosmos gerealiseerd. Het is het ultieme stadium, maar vooralsnog hebben we een lange weg te gaan. Het spirituele pad heeft als einddoel te voelen wat het is om te verkeren met de stromende energie van Sahasrara. Opgaand in kosmische energie, de verbinding die het bijna goddelijke inzicht geeft, die het verband in de dingen zal tonen en ons aardse denken dan heeft vrijgemaakt. Het is voor ons een onmogelijke opgave hier een voorstelling van te maken. Niets is zo moeilijk als het geluk ervaren van het niets, want wij kunnen alleen maar denken aan 'iets'. Leegte bereiken we door leeg te maken, vrijmaken van alle zaken die zijn vergaard en opgedaan in ons leven. Ons geconditioneerde denken is uiteindelijk verantwoordelijk voor onze mentale vorming. Je hiervan bevrijden is de enige voorwaarde om ooit de energie van het kruinchakra met die van het hemelse te voelen samengaan. De schoonheid die dat te voorschijn komt is onbeschrijfelijk, alsof we via een andere dimensie in de onze kunnen kijken. De schellen vallen af; het zicht is werkelijk vrijgemaakt; bewustzijn kan zich ten volle manifesteren. Sahasrara is het verlichte eindpunt van ons pad, een spirituele vuurtoren als een goddelijk baken. Soms worden we even het schijnsel in de verte gewaar en ondergaan we in een flits iets van een ongekende helderheid. De geest was dan even vrij; zo'n korte kennismaking met het licht kan neigen naar een bijnadoodervaring - het is wonderbaarlijk prettig, maar het duurt maar even. Dit oplichten van Sahasrara vindt plaats als zij zich een moment heeft geopend en verbonden met erboven. Vrijmaken en losmaken zijn dus synoniemen van loskomen van het aardse denken om vervolgens te kunnen versmelten met de Kosmos. Deze moeizame en moeilijke weg naar het licht eist vel bezinning en het bewust elimineren van gecreëerd gedrag. Pas dan kunnen we weer onbevangen andere energieën ontmoeten. Wat rest is de schoonheid van ene reine geest, die niet zal oordelen, van een liefhebbende geest, die onbevangen zal kunnen geven en van een open geest, die opgaat in de Kosmos. Het zal zijn als de pure pracht van de lotusbloem, die zich ontvouwt en haar bladeren spreidt om de kosmische energie te vangen in haar hart.

De betekenis van deze `Chakra orakelkaarten` dagkaart bespreken?


Soms is het fijn om jouw kaartlegging of dagkaart te bespreken met een van onze consulenten. Hier onder vind de een aantal van onze consulenten die gespecialiseerd zijn in Orakelkaarten.


OrakelkaartenJouw daghoroscoop:


Huidige maanfase:

Wassende maan

Wassende maan

De maan staat nu in Schorpioen en is 11 dagen oud.


Onze consulenten:

Direct bereikbaar op:
0909-7000000

Kijk ook eens bij:

Uitgeverij Koppenhol Gratis proefgesprek

Dagkaart van dinsdag: Eigenzinnigheid

Trek je eigenzinnigheid ? Weet dan dat eigenzinnigheid een kwaliteit is. Let wel; teveel eigenzinnigheid laat geen ruimte voor de (mening van de) ander. Te weinig en er is onvoldoende ruimte voor het ontplooien van het zelf. Eigenzinnigheid innerlijk in balans is het volgen van je hart op onbetreden paden. Met moed en vertrouwen in het zelf als lichtbaken voor de wereld.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2024 Online Orakels