De Natuurbeleving van SvadhisthanaUitleg over orakelkaart `De Natuurbeleving van Svadhisthana`


Svadhisthana is het chakra van het water. Het vloeibare leven zonder wie of wat niets meer laven kan. Goed beschouwd is water het kostbaarste hier op aarde. Het meest elementaire voedsel, voor zowel mens, dier als natuur. Water kan glashelder zijn om te zien en bergt toch een eigen levende wereld in zich. Dat word je pas gewaar onder de microscoop. Water heeft ook karakter, van doodstil rimpelvrij naar babbelend of sterk stromend tot huizenhoge golven, bulderend bij orkaankracht. In opperste rust is zijn oppervlak spiegelglad en werkt dan ook als een spiegel. Zo kan het gebeuren dat een gedeelte van de aarde, bedenkt met water, de hemel aan je toont. Alsof het diep in de aarde verborgen zit. Staand aan de kant kijken we de oneindige diepte in van het heelal. Hoewel het zich in werkelijkheid ver boven ons bevindt. Zo komen aarde en hemel voor ons tezamen als een geheel. De schakel daartoe is het water; het verbindt hier als het ware het aardse met het goddelijke. Symbolisch voor ons streven naar die verwezenlijking van ons lichaam met de geest. Die eenheid die de perfecte balans brengt, waarin niets meer verstorend is. De ultieme vorm van vrede. Die unieke situatie van rust. Svadhisthana reikte je met deze kaart de hand om daar naartoe te groeien en er nu alvast even van te proeven. De avondhemel spiegelend in water, belicht door het mystieke licht van de maan. Verlies je erin en concentreer je op je tweede chakra. Een handbreedte onder je navel. Breng daar je bewustzijn naartoe: bewust-daar-zijn. Door deze meditatie spiegel je naar binnen en leid je zo je gedachten en gevoel naar je onderbuik. Daar zit je kracht. Wees je ervan bewust en laat vrede over je komen. Irisolie kan je hier uitstekend in begeleiden. Ze heeft de eigenschap om de harmonie in je geest te bevorderen en stelt zich beschermend voor je op als je je te kwetsbaar voelt. Iris werkt aan het behoud van de communicatie met je rijke innerlijke wereld en laat zo de creativiteit van je gevoel haar gang gaan. Hoe meer je in staat bent om toe te laten dat de onvoorspelbare uitkomsten van dat proces zich ontwikkelen, hoe meer je zult ervaren dat je zonder controle over je geest juist meer inzicht verkrijgt en zo ongemerkt meer en meer gaat staan voor jezelf. Zoals hemel en aarde elkaar ontmoeten in het spiegelende water, zo zal je geest 'spiegelend in de energie' van Svadhisthana steeds meer één worden met je lichaam.

De betekenis van deze `Chakra orakelkaarten` dagkaart bespreken?


Soms is het fijn om jouw kaartlegging of dagkaart te bespreken met een van onze consulenten. Hier onder vind de een aantal van onze consulenten die gespecialiseerd zijn in Orakelkaarten.

 • Spiritueel consultent Eugie Eugie
  Kaartleggingen Orakels
  Healer, engelen medium, lichtwerker, energetisch en spirituele coach, liefde , relatie, engelen tarot, zigeuner tarot , overige kaarten
 • Spiritueel consultent Esther Esther
  Kaartleggingen Orakels
  Helderziend, wetend en voelend medium. Gebruik zonodig de engelenkaarten en lenormand.
 • Spiritueel consultent Albert Albert
  Kaartleggingen Orakels
  Coach, magnetiseur, kristalmeester, helderziend. Gespecialiseerd in liefde/relaties, zielsconnecties, werk, financiën en energetische blokkades.


OrakelkaartenJouw daghoroscoop:Huidige maanfase:


Afnemende maan

Afnemende maan

De maan staat nu in Vissen en is 16 dagen oud.


Kijk ook eens bij:


Uitgeverij Koppenhol Gratis proefgesprek

Dagkaart van maandag: Meesterschap

Dient 'Meesterschap' zich bij jou aan ? Meesterschap dient zich aan als je, na alles wat je geleerd meent te hebben, de behoefte krijgt om te gaan dienen. Om het geleerde in praktijk te brengen en het te onderwijzen. Dit is de volgende fase in jouw leerproces. Nu kun je op een dieper niveau gaan begrijpen wat je dacht reeds te weten.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2021 Online Orakels