Als ik zeg: 'Word als water', bedoel ik dat je moet stromen; blijf niet stilstaan. Blijf in beweging, en beweeg je als water. Lao Tse zegt: De weg van de tao is een waterweg. De tao beweegt zich als water. Hoe beweegt water of een rivier zich?

Er zitten een paar mooie kanten aan die beweging. Ten eerste stroomt het altijd de diepte in, het zoekt altijd de laagste plek op, Het is niet ambitieus; het wil nooit de eerste zijn, het wil de laatste zijn.

Vergeet niet dat Jezus zegt: Zij die hier de laatsten zijn, zullen mijn koninkrijk Gods als eersten bereiken. Hij heeft het over de weg van het water, de weg van de tao - niet met zoveel woorden, maar daar heeft hij het over. Wees de laatste, wees niet ambitieus.

Ambitie betekent dat je tegen de berg op gaat. Water stroomt omlaag, het zoekt de laagste plek, het wil onbeduidend blijven. Het wil niet beweren dat het uniek of uitzonderlijk of buitengewoon is. Het heeft geen concept van een ego.

De figuur op deze kaart is volkomen ontspannen en op zijn gemak in het water. Hij laat zich willoos meevoeren. Hij beheerst de kunst van passief en ontvankelijk zijn zonder mat of slaperig te worden. Hij stelt zich gewoon open voor de stromingen van het leven, zonder ooit te denken of te zeggen: 'Dat bevalt me niet', of 'Ik wil liever de andere kant op.'

Ieder moment van het leven hebben we de keus het levenswater in te gaan en ons te laten drijven, of te proberen tegen de stroom in te zwemmen. Als je deze kaart trekt is dat een aanwijzing dat je je nu kunt laten drijven, in het vertrouwen dat het leven je in je ontspannen toestand zal steunen en je precies daarheen zal voeren waar het je hebben wil. Laat dit gevoel van vertrouwen en ontspanning steeds verder groeien; alles gebeurt precies zoals het moet.


DIEPER OP DEZE KAARTLEGGING INGAAN ? RAADPLEEG EEN VAN ONZE CONSULENTEN !

Spiritueel consulent Wendy-Anna WENDY-ANNA

* Tweelingzielen & ZielsVerbindingen * - Liefdesgeluk - Hartekracht - Daten/Relatie - NieuweTijdsKind - Werk/Geld - HSP - Transformatie - Inspirator

Nederlandse vlag 0909 7000 000 / BOX: 1571 (€ 0.90 p/m)

Spiritueel consulent Yanoma YANOMA

Heldervoelend/wetend en helderhorend. Spritueel bewustzijn coach. Soulhealer.

Nederlandse vlag 0909 7000 000 / BOX: 1419 (€ 0.90 p/m)

Spiritueel consulent Amandala AMANDALA

Graag help ik je om de juiste inzichten te krijgen zodat je op een liefdevolle positieve manier weer verder kan op je pad.

Nederlandse vlag 0909 7000 000 / BOX: 1398 (€ 0.90 p/m)
Al onze consulenten »

WAT VOND JIJ VAN 'MET DE STROOM MEEGAAN' ? DEEL HIER JOUW ERVARING !