Runesteen Ehwaz


verandering, vooruitgang, beweging

Algemeen


Ehwaz staat voor beweging, de kracht van het paard. Langzaam maar zeker voel je je steeds beter. Je hebt het gevoel dat je aan een nieuw leven bent begonnen. Ook als je je een dag niet goed voelt hoef je je geen zorgen te maken, de opwaartse gang zit erin.

Liefde


Ehwaz is een rune die vervolmaking aangeeft. Heb je een goede relatie dan zal deze bestendigd worden en een verdieping ondergaan. Heb je nog geen relatie dan gaat dat snel gebeuren, alhoewel de start op zich rustig zal zijn.

Werk


Er komt een duidelijke vooruitgang in je werk. Deze rune staat ook voor veranderingen die aan nieuwe ontwikkelingen voorafgaan. Daardoor lijkt het of er stilstand is, maar dit is schijn. Dit is een creatieve periode die aan groei voorafgaat. Deze rune duidt ook op financieel voordeel.

Een paard werd als het meest behulpzame dier van het dierenrijk gezien. Ehwaz staat voor vooruitgang en samenwerking. Er staan verandereingen te gebeuren waarvan de resultaten een grote vooruitgang opleveren. Mocht je betrokken zijn bij zakelijke projecten dan is het nu belangrijk om initiatieven te nemen. Deze rune moedigt aan om vertrouwens te hebben; ga op reis en stel je open voor nieuwe elementen in je leven.


De link met tarot en astrologie


Runen kun je relateren aan andere orakels en symbolische talen zoals het tarot en de astrologie. Je trok de 'Ehwaz'-rune die overeenkomsten heeft met de 'De Geliefden' in het tarotspel. Ook is 'Ehwaz' gelinkt met het astrologische teken 'Boogschutter' en tweelingen.


Dagkaart van zaterdag: Vergoeilijken

Als je 'Vergoeilijken' trekt dan is dit misschien een moment om te overwegen wat jij zoals vergoeilijkt. Is er iets in je gedrag waarvoor je geen verantwoordelijkheid wilt dragen ? Want dat is de reden waarom wij dingen vergoeilijken. Of is het een neiging die zicht meer vanbinnen afspeelt ? Let wel; innerlijke negativiteit is minstens zo destructief als uiterlijke.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2024 Online Orakels